Geçtiğimiz aylarda Zonguldak BKM’de de bir sergi açarak büyük ilgi gören Figen Ramazanoğlulları son eserini de tamamladığını açıkladı.
Sergisinde yaklaşık 30 yıl önce televizyonda gördüğü bir ressamdan ilham alarak sanata adım attığını açıklayan ve Türkiye’nin ilk ve tek sualtı ressamı olan Ramazanoğulları, eserleriyle yurt dışında sergiler açarak yaşadığı yer Çaycuma’yı da uluslararası alanda temsil etmişti.
Resim sanatıyla iç içe olan Ramazanoğulları, sanatını büyük bir tutkuyla ve amatör bir ruhla icra ediyor. Kendi deyimiyle, resimlerinde kendini buluyor. Fransa’daki Grand Prix Müzesi’nde eserleri sergilenen Ramazanoğulları, resimlerinin internet ortamında da yer almasından büyük mutluluk duyuyor. Figen Ramazanoğulları’nın sanatı, sadece estetik bir güzellik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda umut, iyileşme ve toplumsal fayda hikayesini de barındırıyor.
Figen Ramazanoğulları’nın son çalışması sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük beğeni topladı ve hayranları tarafından övgüye layık bulundu. Zonguldak’taki hayranları da 2026 yılında kendisinin bir sergi daha açarak hayranlarıyla buluşmasını istediklerini dile getirdiler.