ÖZEL HABER
Yılan hikayesine dönen Fevkani Köprü’nün yıkılıp yıkılmayacağı konusunda sıcak gelişme: Bakan Işıkhan ile görüşen esnaflar, sürecin yerel seçimlere kadar uzamasını talep ettiler. Öte yandan, aynı esnaflar toplantıya Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın girmesini istemediler. 
++++
Yıkılıp yıkılmayacağı arap saçına dönen Fevkani Köprü ile ilgili son dakika gelişmesine göre, köprü altı esnafı Bakan Işıkhan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, köprü altı esnafları Bakan Işıkhan’dan yıkım süreci konusunda esneklik sağlanması talebinde bulundular. Bakan Vedat Işıkhan’ın ise bu konuya sıcak baktığı, Vali Hacıbektaşoğlu’na dönerek, “Gereğini yapın” dediği iddia edildi. Ayrıca, esnafların belediye seçimlerine kadar süre istedikleri öğrenildi. 
Tarihi Fevkani Köprü’nün bu ay sonu yıkılması bekleniyordu. Daha önce 29 Ağustos’ta yıkılacağı açıklanan ancak okulların açılma tarihine yakın olması sebebiyle Eylül sonuna ertelenen yıkım çalışmaları bir kez daha erteleniyor. Bugün bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, köprü altı esnafı ile de görüştü. Ekmek kavgası veren esnaflar yıkım sürecinin başlaması ile ilgili esneklik talep ettiler. 
Öte yandan, esnaflar, “İnsanları mağdur etmeyin, esnetin, seçime kadar bu işi durduralım. Yeni gelen belediye başkanı ile görüşelim ve yol haritası çizelim. 500 aile buradan ekmek yiyor. Bu köprü yıkılırsa 2 bin kişi ekmeksiz kalacak.” dediler.
Talebin üzerine ise Bakan Vedat Işıkhan’ın Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na “Gereğini yapın” talimatı verdiği öğrenildi. 
Ayrıca, köprü altı esnafının toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın girmesini istemedikleri iddia edildi. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA/ Sertaç ÖZDEMİR

WhatsApp-Image-2023-09-19-at-17.38.42

WhatsApp-Image-2023-09-19-at-17.38.41

WhatsApp-Image-2023-09-19-at-15.55.22-(1)

SGK Haftası kutlandı SGK Haftası kutlandı

WhatsApp-Image-2023-09-19-at-16.42.45

Editör: Virda Şahin