Zonguldak Kömürspor’un sezon başında Fenerbahçe’den iki yıllığına kiralık olarak transfer ettiği orta saha oyuncusu Eyüp Akcan, kırmızı-lacivertli takımdaki fiziksel değişimi ve gelişimiyle dikkatleri üzerine çekti. Sarı-Lacivertli taraftarın sosyal medyada övgüler yağdırdığı 20 yaşındaki yetenek, en çok Fenerbahçe’nin Yunan yıldızı Dimitrios Pelkas’a benzetildi.

Fenerbahçe’nin altyapısından yetişen, 2020-2021 sezonunu 2. Ligde Tarsus İdmanyurdu, 2021-2022 sezonunu yine 2. Ligde Zonguldak Kömürspor’da kiralık olarak geride bırakan Eyüp Akcan, özellikle Zonguldak Kömürspor’da hem fiziksel, hem de performans anlamında müthiş bir gelişim kaydetti.

Kırmızı-Lacivertli takımın orta alanında kadronun değişilmez isimlerden biri olan 20 yaşındaki futbolcu, ligde 34 maçın 30’unda forma giyerken, dizinde yaşadığı sakatlık ve sarı kart cezalısı olduğu için sadece 4 maçta takımdan uzak kaldı. 21 maçta ilk onbirde soyunan, 12 maçta 90’ar dakika sahada kalan Eyüp, bin 935 dakikalık performans ortaya koydu. Genç orta sahanın bir de Ziraat Türkiye Kupası maçı var. Bitmeyen enerjisi, yüksek fizik gücü, çalışkan oyuncu kimliği, üretkenliği ve mücadeleci futboluyla orta sahada Zonguldak ekibinin yükünü çeken Eyüp Akcan, bu yönüyle Elmas’ın bu sezon en iyi üç futbolcusundan biri oldu.

GELİŞİMİ VE DEĞİŞİMİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Zonguldak Kömürspor’da başarılı bir sezon geçiren Eyüp Akcan, sezonun sona ermesiyle birlikte tatil dönemine girdi. Bu sırada sosyal hesabından Isparta 32 Spor’la oynanan son lig maçında, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin çektiği fotoğrafları paylaşan Eyüp’ün son halini gören sarı-lacivertliler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bir yıl önce Fenerbahçe’de oynarken çekilmiş fotoğrafla yan yana getirilip “Fenerbahçe’nin sezon başında Zonguldak Kömürspor’a kiraladığı Eyüp Akcan’ın fiziksel gelişimi ve değişimi” notu düşülerek yapılan kıyaslama, sarı-lacivertli taraftarlar tarafından “müthiş bir gelişim ve değişim” olarak görüldü.

Uzattığı saçları ve fiziksel değişimi üzerine sarı-lacivertli takımın Yunan yıldızı Dimitrios Pelkas’a benzetilen Eyüp Akcan için, “Gelecek sezon Fenerbahçe camiası senden çok büyük beklenti içinde”, “2022-2023 sezonunda Arda Güler-Eyüp Akcan ikilisini yan yana görürüz inşallah”, “Fenerbahçe’nin geleceği”, “Helal olsun, bir senede muhteşem değişim”, “Jack Grealish gibi geri dönecek”, “Tıpkı Pelkas’a benziyor”, “Geleceğimizsin sen Eyüp”, “Bu çocuk çok yetenekli. Crespo’nun daha teknik olanı, Arda Güler ile Crespo arası. Çok faydalı olur. Futbol zekası çok iyi. İsmail hoca, Eyüp’ü Arda Güler gibi parlatır”, “Kendine bakan topçu, helal olsun. Kendisini geliştirmiş. Umarım yeni sezonda takımda olup forma şansı bulur”, “Maşallah genç adam, aynen böyle devam. Seni daha çubuklu altında izleyeceğiz”, “Zannetme ki unuttuk. Gözümüz hep üzerinde evlat. Yuvana daha güçlü döneceğinden şüphemiz yok. Tatilde daha sıkı çalış ve göster artık kendini”, “Geleceğin Emre Belözoğlu’su” yorumları yapıldı.

Öte yandan 2. Ligde bu sezonun parlayan yıldızı olarak öne çıkan Eyüp Akcan’ın, Zonguldak Kömürspor’la 1 yıl daha kiralık olarak anlaşması var. 2022-2023 sezonunda da kırmızı-lacivertli formayı giyecek olan orta sahanın maestrosu gelişimini sürdürüp 2023-2024 sezonunda Fenerbahçe'ye geri dönüş yapacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi