Zonguldak’ta, Sarayspor’un altyapısından yetişip geçen yıl bu zamanlar Fenerbahçe’ye transfer olan Zonguldaklı yetenek Aden Alkan, sarı-lacivertli kulübün altyapısında bir yılı geride bıraktı. 12 yaşında olmasına rağmen elit düzeyde meziyetlere sahip Aden Alkan için “Fenerbahçe’nin yeni Arda Güler’i” yorumları yapılıyor.

5 yaşında başladığı futbolda 11 yaşına kadar Sarayspor’un altyapısında temel altyapı eğitimi alan Aden Alkan, scout ekiplerinin önerisi üzerine Mart 2023’te, Fenerbahçe Oyuncu Gözlem Departmanlığı tarafından Fikirtepe Tesisleri’ne davet edilmiş ve burada yaşıtlarıyla birlikte iki gün boyunca antrenmanlara çıkmıştı.

İlk defa bir araya geldiği yaşıtları arasında yeteneklerini sergileyen Aden Alkan, fizik yapısı ve gücü, kendine has stili ve oyun bilgisiyle hemen dikkatleri çekti.

Büyük beğeni topladığı antrenman uygulamaları neticesinde Oyuncu Gözlem Departmanlığı tarafından olumlu rapor hazırlanan Zonguldaklı yeteneğin transfer işlemleri hiç vakit kaybetmeden başlatıldı.

23 Mart 2023 tarihinde resmiyete kavuşan transfer üzerine Fenerbahçe’nin resmi lisanslı futbolcusu olan Aden Alkan, sarı-lacivertli kulüpte bir yılı geride bıraktı. Bu sürede yeteneklerini daha da geliştiren Zonguldaklı futbolcu, özellikle Rusya ve Moskova’daki özel turnuvalarda futboluyla taraflı tarafsız herkesi büyüledi.

Yaşı itibariyle şuan Fenerbahçe’nin U12 takımında forma giyen küçük yetenek, sarı-lacivertli takımın değişilmezleri arasında yer alıyor.

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Stoper mevkiinde görev alan zaman zaman orta saha ve sağ ön mevkilerde de forma giyen Aden Alkan, oynadığı futbol ve frikik golleriyle U12 Ligi’nin en gözde oyuncusu olarak öne çıktı. Takımın adeta jokeri olan Aden için, “Fenerbahçe’nin yeni Arda Güler’i yolda. 5 yıl sonra tüm Türkiye bu çocuğu konuşur” yorumları yapılıyor.

ANTRENMANLARA KAAN DEMİRCAN

FUTBOL AKADEMİSİ’NDE DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe’de, altyapının göz bebeği haline gelen Aden Alkan, eğitim ve ulaşım şartlarının yanı sıra Oyuncu Gözlem Departmanlığı’yla yapılan anlaşma üzerine antrenman uygulamalarını dayısı aynı zamanda Zonguldakspor eski kaptanı Kaan Demircan’ın kendi adına açıp büyük ilgi gören “Kaan Demircan Futbol Akademisi”nde sürdürüyor.

Ekstra antrenman uygulamalarıyla özellik kazanıp yeteneklerini geliştiren Fenerbahçeli futbolcu, bu sırada hafta sonları İstanbul’a gidip takım arkadaşlarıyla birlikte performans ortaya koyuyor.

Her geçen gün aşama kaydedip gelişim gösteren sarı-lacivertli yeteneğin en büyük hayali A takıma kadar yükselmek.

SPOR SERVİSİ

767666 B1 A41046 B1 A41106 B1 A41006 B1 A41026 B1 A41036 B1 A40586 B1 A40916 B1 A40966 B1 A40026 B1 A4010

6 B1 A4052

Editör: Hüseyin EKİNCİ