Zonguldak'ta 2003 yılından bu yana “en üst seviye yerel amatör lig” olarak uygulanan Süper Amatör Ligde, 2024-2025 sezonunda merkezde maç oynanmayacak. Maçlara ağırlıklı olarak Çaycuma ve Ereğli bölgesi ev sahipliği yapacak.

2024-2025 sezonuyla birlikte 22’nci sezonunu yaşayacak olan Süper Amatör Lig, takvim planlamasında bir değişiklik olmazsa Eylül ayında başlayacak.

Bu sezon olduğu gibi yine 12 takımla oynanacak Süper Amatör Ligde, yeni futbol sezonunda mücadele edecek takımlar, 18 Mayıs Cumartesi (yarın) Ereğli Belediyespor ile Yenimahallespor arasında oynanacak Bölgesel Amatör Lig Play-Out diğer bir adıyla baraj maçının ardından tamamen şekillenecek.

22’nci lig sezonunda Süper Amatör Ligde Ereğli Belediyespor ya da Yenimahallespor’un yanı sıra Devrek Belediyespor, Kozlu Belediyespor, Mavi Şimşekspor, Gelikspor, Ereğli Akınspor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Gökçebeyspor, Perşembe Belediyespor, Filyos Ateşspor ve Velioğlu Gelişimspor mücadele edecek.

Söz konusu takımlardan Kozlu Belediyespor, bu sezon Bölgesel Amatör Ligden düşerken, Filyos Ateşspor, Velioğlu Gelişimspor ve Perşembe Belediyespor Birinci Amatör Küme Play-Off şampiyonu olarak Birinci Amatör Küme’den yükseldi. Mevcut takımlardan Devrek Belediyespor, Mavi Şimşekspor, Gelikspor, Ereğli Akınspor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ve Gökçebeyspor lige kaldıkları yerden devam edecek.

ÇAYCUMA VE EREĞLİ BÖLGESİ AĞIRLIKLI BİR LİG OLDU

Süper Amatör Ligde 2024-2025 sezonunda Zonguldak merkezde maç oynanmayacak. Merkezi temsil eden Beycuma Cezaevispor’un bu sezon küme düşmesi, Birinci Amatör Küme’den de  yeni bir takımın çıkmaması üzerine, Süper Amatör Ligde merkezi temsil edecek takım kalmadı. Dolayısıyla Fener sahası, önümüzdeki sezon sessiz bir Süper Amatör Lig sezonu geçirecek.

Birinci Amatör Küme’den yükselen 3 takımın da Çaycuma bölgesinden olması, Süper Amatör Lig’de Çaycuma’yı temsil eden takım sayısını artırdı. Çaycumaspor, Perşembe Belediyespor, Velioğlu Gelişimspor ve Filyos Ateşspor yeni futbol sezonunda Çaycuma bölgesini oluşturacak. Devrek Belediyespor ile Gökçebeyspor’un da Devrek bölgesi olarak aynı istikamette olması bu yönde bir lig ağırlığı oluşturdu. 

Geri kalan takımlardan Ereğli Belediyespor ya da Yenimahallespor ile Akınspor ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor Ereğli bölgesini oluştururken, Gelikspor ile Mavi Şimşekspor Kilimli bölgesini, Kozlu Belediyespor da Kozlu bölgesini temsil edecek.

Süer Amatör Ligde 2024-2025 sezonu takımları

1-Ereğli Belediyespor ya da Yenimahallespor

2- Devrek Belediyespor

3- Kozlu Belediyespor

4- Mavi Şimşekspor

5- Gelikspor

6- Ereğli Akınspor

Fatih Bektaş Kocaelispor'dan ayrıldı, 2. Lige gitti... İşte Fatih'in yeni takımı! Fatih Bektaş Kocaelispor'dan ayrıldı, 2. Lige gitti... İşte Fatih'in yeni takımı!

7-Çaycumaspor

8- Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

9- Gökçebeyspor

10- Perşembe Belediyespor

11- Filyos Ateşspor

12-Velioğlu Gelişimspor

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ