Yağ hücreleri, vücudun farklı bölgelerinde konumlanabilmektedir. Hücrelerin vücuttaki konumlarına bağlı olarak ise bazı bölgelerde ciddi yağlanmalar oluşmaktadır. Diyet ve spor gibi uygulamalara rağmen vücudun belirli bölgelerindeki yağ birikimleri azalmıyor ise bu bölgelerde yağ hücrelerinin yoğun şekilde bulunduğu kanısına varılabilmektedir. Genellikle gıdı, bacak içi, göbek, bel ve basen bölgelerinde görülen yağlanmalar, olumsuz vücut hatlarına yol açarak estetik görünümü olumsuz etkilemektedir. Dirençli yağların vücuttan alınabilmesi için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Vaser liposuction, yeni teknoloji ile şekillenen bir tedavi olmakla birlikte her geçen gün popülerliğini artırmaktadır.

Liposuction yöntemi, yağ aldırma operasyonlarında sıkça kullanılmaktadır. Tıbbi teknolojilerin gelişmesi ve yenilenmesi sayesinde klasik liposuction yöntemi yerini daha yeni yöntemlere bırakmaktadır. Vaser liposuction, sadece minimal kesilerin yapıldığı, hasta memnuniyetinin yüksek olduğu ve konforlu tedavi imkanı sunan bir tedavidir. Vaser liposuction yöntemi, son dönemlerin en gelişmiş ve en etkili yöntemi olduğundan sıkça tercih edilmektedir.

Vaser Liposuction Nedir?

Vaser liposuction, vücutta biriken yağları ultrasonik ses dalgaları ile parçalamaktadır. Bu işlem sayesinde sıvı hale getirilen yağlar, klasik liposuction yönteminde olduğu gibi vakumlanarak vücut dışına alınmaktadır. Ultrason enerjisi, tedavinin başarı oranını yükseltmektedir.

Vaser Liposuction Nasıl Yapılır?

Vaser liposuction tedavisi şu adımlar takip edilerek uygulanmaktadır:

·        Vaser liposuction genel ya da lokal anestezi ile uygulanabilir. Sınırlı bir alan için uygulanacaksa lokal, geniş ya da birden fazla alana uygulanacaksa genel anestezi tercih edilir.

·        Anestezi etkisini gösterdikten sonra cilt altında konumlanan yağ dokusuna ultrasonik ses dalgaları gönderilir. Bu dalgalar, sadece yağ dokusunu hedef alırken çevredeki sinir ya da bağ dokusuna zarar vermemektedir.

·        Vücutta katı halde bulunan yağ hücreleri, ultrasonik ses dalgalarının etkisiyle yumuşamakta ve sıvı hale geçmektedir.

·        Yağ hücreleri parçalandıktan sonra cilt üzerine minimal kesiler atılmakta ve yağ hücreleri ince kanüller yardımıyla dışarı alınmaktadır.

Vaser liposuction tedavisinden başarılı ve kalıcı sonuçlar alabilmeniz için uzman hekimlere başvurmanız gerekir. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak istiyor ancak aradığınız doktoru bulamıyorsanız vakit kaybetmeden Medyland platformunu keşfedin!

Online randevu platformu Medyland, sağlık aramaları yapan kişileri Türkiye’deki doktorlar, klinikler ve hastaneler ile buluşturmaktadır. Medyland platformu üzerinden vaser liposuction İstanbul ya da karın germe İstanbul gibi bölgesel aramalar gerçekleştirerek size en yakın ve en uygun doktoru bulabilirsiniz. Üstelik Medyland ile randevu almak ücretsiz!

Vaser Liposuction Özellikleri

·        Vaser liposuction yönteminde kullanılan ultrasonik ses dalgaları, yağ kütlelerinin parçalanmasını sağlamaktadır. Yağlar sıvı halde aspire edildiğinde vücudun yüzey görünümü daha sağlıklıdır.

·        Ultrasonik ses dalgaları sadece yağ hücreleri üzerinde etkili olmaktadır. Yağ hücrelerini çevreleyen sinir, damar ya da bağ dokusu herhangi bir zarar görmemektedir. Son derece güvenilirdir.

·        İşlemin ardından kısa bir süre dinlenerek rutin hayatınıza dönebilirsiniz. Üstelik vaser liposuction işleminin ardından komplikasyon görülme riski azdır. Şişkinlik, morarma ya da ağrı gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir ancak şiddetleri hafiftir.

·        Vaser liposuction yöntemi ile vücut dışına alınan yağlar, vücudun diğer bölgelerine enjekte edilebilmektedir. Kök hücreler zarar görmediğinden bu yağların farklı tedavilerde kullanılması mümkündür.

Kimler Vaser Liposuction Yaptırabilir?

Liposuction yöntemi, fazla kilolardan kurtulmak amacıyla kullanılmamaktadır. Temel amaç, egzersiz ya da diyet gibi yöntemler ile geçmeyen, birikmiş yağ depolarını parçalamaktır. Vücudun belirli bölgelerinde biriken yağlar, estetik açıdan kötü bir görünüme yol açmaktadır. Vaser liposuction ile orantısız görünüme yol açan fazla yağ hücreleri vücut dışına alınmaktadır.

Diyet ve spor gibi uygulamalar yapmasına rağmen vücudundaki inatçı yağlardan kurtulamayan her birey, vaser liposuction için başvurabilmektedir. Vücudun farklı bölgeleri için uygulanabilen bu yöntem, son derece güvenilirdir.

Vaser liposuction yönteminin en sık kullanıldığı bölgeler gıdı, göğüsler, bel, karın, sırt, diz içleri ve basenler olarak sıralanmaktadır.

Vaser Liposuction Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Vaser liposuction genellikle 1.5 saatte tamamlanmaktadır. Ancak yağ hücrelerinin boyutu ve işlem yapılacak bölge sayısına göre sürenin değişmesi muhtemeldir. Uzman hekiminiz, kapsamlı muayenenin ardından işlem süresi hakkında sizi bilgilendirecektir.

Vaser Liposuction Sonrası Rutin Hayatıma Ne Zaman Dönebilirim?

Lokal anestezi kullanıldı ise uygulama sonrası hastaların 3-4 saat dinlenmeleri gerekir. Bu sürenin sonunda hastalar klinikten ayrılabilir. İlk 2 gün boyunca banyo yapılmamalıdır. 3. Gün itibariyle rutin hayata dönülebilmektedir.

İşlem Sonrası Ağrı Olur Mu?

Vaser liposuction sonrası hafif düzeyde ağrı yaşanabilir. Reçete edilecek ağrı kesiciler ile kontrol altına alınan bu durumun ciddileşmesi halinde doktora haber verilmelidir.

Etkisini Ne Zaman Görürüm?

Vaser liposuction etkilerini hemen görmek mümkündür. Ancak cildin toparlanması için 5-6 hafta gereklidir. 6 haftalık dönem tamamlandığında sonuçların tam etkisi ortaya çıkmaktadır.

Liposuction Sonrası Tekrar Yağlanma Olur Mu?

Liposuction ile yok edilen yağlanmanın kalıcı olabilmesi için kişinin sağlıklı beslenme düzeni oluşturması ve spor ile desteklemesi gerekir. Bu sayede tekrar kilo alımının önüne geçilebilir. Sorunlu bölgedeki yağ hücreleri alındığından ciddi boyutta yağlanma görülmez.

Editör: Muhammet