Ulusal basında yer alan haberlere göre ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'ın açıklamaları, sanat dünyasında da bir dolandırıcılık vakasının yaşandığını ortaya çıkardı. Akçıl, "Seçil Erzan kadar dolandırıcı biri bizden de para almaya çalıştı" diyerek, Mine Özkan adlı bir kadının birçok ünlüden para topladığı iddiasını gündeme getirdi.

Giresunspor ligden düştü! Kongre ertelendi! Giresunspor ligden düştü! Kongre ertelendi!

Mine Özkan'ın, "Uluslararası SMS ihalelerine giriyoruz" diyerek yüksek kar payı vaadiyle para topladığı öne sürüldü. Bu arada bu tür para toplama olayı da Ponzi Zinciri olarak adlandırıldı.

İddiaya göre Özkan, bu yöntemle basketbolcu Semih Erden'den 1.7 milyon TL, oyuncu Burcu Kıratlı'dan yarım milyon TL, Tuzlaspor AŞ yöneticisi Rıdvan İlhanlı'dan 3.5 milyon TL ve Yeliz Tuğba Yasa ve iki kardeşinden 3 milyon TL almış.

PONZİ ZİNCİRİ NEDİR?

Ponzi zinciri, yeni yatırımcılardan toplanan paralarla, daha önce yatırım yapanlara kar dağıtn bir dolandırıcılık yöntemi. Bu sistemde, yeni yatırımcıların parası, önceki yatırımcılara kar olarak dağıtılır. Bu şekilde sistem bir süre ayakta kalabilir. Ancak, yeni yatırımcı sayısı azaldığında, sistem çöker ve dolandırıcılar ortadan kaybolur. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu