Zonguldak'ta 26 bin liralık eğitim desteği ile dezenfektan, çamaşır suyu ve kolonya üretimine başlayan Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, salgın sürecinde ihtiyaçları karşıladı. Ürün yelpazesini 25 çeşide çıkartan okul, 3.3 milyon lira ciroya ulaştı. Okul bu kez de defne yaprağı işleme tesisi kurarak yeni bir üretim alanı ortaya koydu.
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesindeki Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salgın süreci öncesinde 26 bin liralık eğitim desteği ile başladığı üretimle hem öğrencilerini eğitti hem de Batı Karadeniz Bölgesi'nin dezenfektan, çamaşır suyu ve kolonya ihtiyacını karşıladı. Okul, salgın sürecinde hem kurumları ürünleriyle dezenfekte etti hem 3.3 milyon lira ciro elde etti.
Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Alanı, 2019 yılında kalkınma ajansından 26 bin liralık eğitim desteği ile okulun temizlik malzemeleri ihtiyacının karşılanması için projeye başladı. Er-Kim markasını oluşturan okul, günlük bir tonluk üretim hedefiyle çalışmalara başladı. Bölümü tercih eden öğrencilerle hem eğitime hem de uygulamalı olarak üretime geçen okul, ürün çeşitliliğini de geliştirdi. 2020 yılının Mart ayında başlayan okul, salgın sürecinde de Zonguldak'taki kamu kurumlarının dezenfektan ve yüzey temizleyici ihtiyacını karşıladı.