2. Lig Beyaz grupta haftalar hızlı hızlı ilerliyor. 26 Ağustos’ta başlayan sezonun 14’üncü haftası geride kaldı. Her geçen hafta yeniden şekil alan puantaj tablosunda, temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un durumu hiç iç açıcı değil. Kırmızı-Lacivertli ekip, oynadığı 13 maçta topladığı sadece 10 puanla “kırmızı alan” diye nitelendirilen tehlikeli bölgede yer alıyor. Puantajdaki durumun yanı sıra üstteki takımların her geçen hafta puan makasını açmaları da işin kötü bir başka yanı.

14’üncü hafta karşılaşmalarının oynandığı Beyaz grupta, Nazilli Belediyespor, Afyonspor, Karacabey Belediyespor, Kırşehir Futbol, 1461 Trabzon, Bucaspor 1928 ve Esenler Erokspor galip geldi. Galip gelen takımların 3’ünü ev sahibi, 4’ünü ise deplasman takımları oluşturdu.  Ankaraspor-Vanspor (2-2), Bursaspor-Zonguldak Kömürspor (3-3) maçlarında skor eşitliği bozulmadı.

Bu maçların ardından puantaj tablosunda bir çok takım yer değiştirdi. Grubun zirvesinde 33 puanla Esenler Erokspor yer alıyor. Liderin ardından Play-Off hattını oluşturan 2 ila 6’ncı sırada, Vanspor (29), 1461 Trabzon (27), Bucaspor 1928 (26), Ankaraspor (26), Nazilli Belediyespor (25) yer alıyor.

Üst tarafta durum böyleyken, alt taraf tam bir cadı kazanı. 4 takımın küme düşeceği grupta, düşme potası 16’ncı Altınordu (11), 17’nci Zonguldak Kömürspor (10), 18’inci Serik Belediyespor (9) ve 19’uncu Adıyaman FK’dan (9) oluşuyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN DURUMU ÜZÜYOR

Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un 14’üncü hafta itibariyle düşme potasında olması taraftar ve camiada büyük bir üzüntü oluşturmuş durumda. Sezon başından bu yana puantajın alt bölümünden kurtulma mücadelesi veren, özellikle son haftalarda “kırmızı alan” denilen son 4’ün içinden kurtulamayan Zonguldak Kömürspor’un ortaya koyduğu gidişat endişe verici noktaya kadar ulaştı.

Son iki haftayı 4 puanla geride bırakmasına karşın rakiplerin de kazanması üzerine puantajta sıçrama yapamayan Zonguldak Kömürspor için işin bir başka kötü yanı, üstteki takımların puan makasını açması.

Puan cetvelinin 17’nci basamağında sıralanan Zonguldak Kömürspor, 16 ve 15’inci sıradaki Altınordu ile Kırşehir Futbol bir kenara, 13’er puanla 14, 13 ve 12’nci sırada yer alan Kırklarelispor, Bursaspor ve Beyoğlu Yeniçarşıspor’u 3, 16’şar puanla 11, 10 ve 9’uncu sırada yer alan Afyonspor, Diyarbekirspor ve Karacabey Belediyespor’u 6 puan geriden takip ediyor.

Makas aralığının açılmasıyla birlikte rakip sayısında da azalma yaşayan Zonguldak Kömürspor, bu gidişatıyla işini bir hayli zora sokuyor.

İLK YARININ BİTİMİNE 5 MAÇ KALDI

Zonguldak Kömürspor 24 Aralık’ta sona erecek ilk yarı bitimine kadar 3’ü iç saha, 2’si deplasman 5 maç oynayacak.

15’inci haftada, 26 Kasım Pazar günü sahasında Play-Off hattındaki Bucaspor 1928’i konuk edecek Zonguldak Kömürspor, kalan 4 maçında ise kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Adıyaman, Serik, Kırşehir ve Kırklarelispor’la karşılaşacak.

3 Aralık Pazar günü 16’ncı hafta maçında Adıyaman deplasmanına gidecek Zonguldak Kömürspor, 10 Aralık Pazar günü, 17’nci haftada evinde Serik Belediyespor, 17 Aralık Pazar günü, 18’inci haftada deplasmanda Kırşehir, 24 Aralık Pazar günü, 19’uncu haftada iç sahada Kırklarelispor’u konuk edecek.

Zonguldak Kömürspor 5 maçlık bu periyotta kesinlikle 10 puanın altında kalmamalı. İlk yarının 20 puan ve üzerinde kapatılacak olması, Kırmızı-Lacivertli takımın 14 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ikinci yarıya daha umutlu bakmasını sağlayacak.

SPOR SERVİSİ

beyaz grup-1

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

kalan maçlar

Editör: Hüseyin EKİNCİ