2. Lig Beyaz grupta, ulusal lisans kriterlerini yerine getirmediği için geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3 puanı silinen, bunun hemen akabinde de son sıradaki Adıyaman FK’ya 2-1 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, puantajın son sırasına demir attı.

Normalde 10 puanı bulunan fakat 3 puanı tenzil edildiği için 7 puana gerileyen Zonguldak Kömürspor, düşme potasının hemen üzerinde yer alan rakiplerinin de çok gerisinde kaldı. Bundan sadece bir-iki hafta öncesine kadar 1 ila 2 arasında değişen puan farkı, 16’ncı hafta itibariyle 5'e kadar çıktı.

ELMAS’IN BİR MAÇ EKSİK

Zonguldak Kömürspor’un fikstürü, rakiplerine göre bir maç eksik. Normal şartlarda 15’inci haftada oynanması gereken fakat şiddetli fırtına nedeniyle ertelenen Bucaspor 1928’le 13 ya da 20 Aralık’ta karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor, böylelikle eksik maçını tamamlayacak. Oluşan mevcut puan tablosuna göre bu maçın önemi çok arttı. İç sahada oynanacak erteleme maçından muhakkak puan veya puanlar çıkması gerekiyor.

15’İNCİYİ YAKALAMAK İÇİN

3 TAKIM DAHA GEÇMELİYİZ

Zonguldak Kömürspor’un ligdeki gidişatı artık endişe verici boyuta ulaştı. Her geçen hafta gerileyen bir grafik çizen Kırmızı-Lacivertli takım, haliyle işini zora soktu.

3 puan silindikten sonra 3 önemli puan daha kaybeden Zonguldak Kömürspor’un bu durumu, rakiplerin aradaki puan farkını açmasına neden oldu.

Zonguldak Kömürspor kendisi gibi düşme potasını oluşturan takımlardan 17’nci Kırşehir Futbol ile 16’ncı Adıyaman FK’nın 5 puan gerisinde kaldı. Bu bölümde düşme potasının üzerinde 15’inci sırayı paylaşan Altınordu da 12 puana sahip olurken, 14’üncü Serik Belediyespor 13, 13’üncü Beyoğlu Yeni Çarşı 14 puanla sıralanıyor.

BU HAFTAKİ RAKİP SERİK

Adıyaman’dan eli boş dönen Zonguldak Kömürspor, 17’nci hafta maçında, saha ve seyircisi önünde 13 puanlı Serik Belediyespor’la karşılaşacak. Antalya ekibi, Kırmızı-Lacivertli ekibin teknik patronu Şenol Demir’in eski takımı. Sezon başında göreve başlayıp 5 maç kaldığı Serik’in kadro yapısını çok iyi bilen Demir, bu maçı mutlak kazanmak istiyor. Zaten Demir ve öğrencilerinin artık kazanmaktan başka alternatifi yok.

SPOR SERVİSİ

NOT: 3 puanı silinen Zonguldak Kömürspor, Bursaspor ve Nazilli Belediyespor puan tenzilleri puantaja henüz yansıtılmadı

puan durumu-9

“Spor Olsun” diye kurdukları takımı 2 yılda 2. Lige çıkardılar! Çaycuma’nın Efeleri şampiyon “Spor Olsun” diye kurdukları takımı 2 yılda 2. Lige çıkardılar! Çaycuma’nın Efeleri şampiyon

Editör: Hüseyin EKİNCİ