Bir süredir güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde olan Türkiye için yeni tahminler yapılmaya başladı. Eylül ayına girilmesinin ardından mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları düşüşe geçecek.

Meteoroloji uzmanları tarafından son olarak Doğu Karadeniz bölgesindeki illerimiz Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon için yağış uyarısı yapıldı.

KARADENİZ'DE HAVA NASIL OLACAK?

Doğu Karadeniz illerinin uzun süredir beklediği yağmurlar 1 Eylül 2023 Cuma günü geliyor. 'Meteoroloji Bey' adlı sayfada radar görüntüsüyle yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Kardeşlerini kurtarmak için gittikleri evde damat tarafından öldürüldüler Kardeşlerini kurtarmak için gittikleri evde damat tarafından öldürüldüler

"Cuma günü Batı ve Orta Karadeniz başta olmak üzere Doğu Karadeniz dahil kararsız koşullar ve üst seviye konveksiyonuna bağlı yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor yıldırım riski var."

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Tekirdağ’ın doğusu, Ankara’nın ve Balıkesir’in kuzeyi, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu