Zonguldak’ta amatör futbolun lokomotif kulüplerinden Filyos Ateşspor Birinci Amatör Küme’ye göz dikti. Çaycuma grubunda mücadele eden kırmızı-lacivertli kulüp, kalan 3 maçı kazanması halinde hedeflediği Birinci Amatör Küme’ye yükselecek.

7 takımın yer aldığı Çaycuma grubunda, genç antrenör Taner Çalova yönetiminde şampiyonluk hedefleyen Filyos Ateşspor 8 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

Eksik kadrosuyla başladığı ligin ilk haftasında Hacılarspor’a 4-1 mağlup olan fakat sonrasında yaptığı takviyelerle bambaşka bir takım kimliğine bürünen Filyos Ateşspor, dün Çaycuma’da konuk olduğu Çaycuma Yakaspor’u 9-0 farklı mağlup ederek üst üstte 8’inci maçından yenilgisiz ayrıldı.

Filyos ekibi, daha önceki maçlarda Çaycuma Yakaspor’u 5-2, Karamusaspor’u 3-1, Hacılarspor’u 4-0, Devrek Bastonkentspor’u 1-0 yenmiş, Çaycuma Yeşilvadispor’la 1-1, Devrek Bastonkentspor’la 0-0,  Çaycumagücüspor’la 1-1 berabere kalmıştı. Özellikle 7 Mayıs’ta yenilgisiz lider karşısında alınan 1-0’lık Devrek Bastonkentspor galibiyeti, Filyos Ateşspor’a zirve yarışında çok büyük avantaj sağladı.  

NEFESİ İLK İKİNİN ENSESİNDE

7 maçlık yenilmezlik serisiyle girdiği 9’uncu haftada konuk olduğu Çaycuma Yakaspor karşısında Altay Köktürk (3), Hasan Üzülmez (2), Ataol Öztürk, Çağan Yücel ve Erdin Öztürk ve rakip savunmanın kendi kalesine attığı golle farka koşan Filyos ekibi, bu galibiyetle puanını 18’e çıkararak 20’şer puanla ilk iki sırada yer alan Devrek Bastonkentspor ile Çaycumagücüspor’u amansız takibini sürdürdü.

BÜYÜK AVANTAJA SAHİP

Filyos Ateşspor her ne kadar 3’üncü sırada olsa da bitime 3 hafta kala büyük bir avantaj yakaladı. Aynı puana sahip lider Devrek Bastonkentspor ile ikinci Çaycumagücüspor’un henüz karşılaşmaması ve son hafta iç sahada Çaycumagücüspor’la oynanacak olması, Filyos ekibinin Birinci Amatör Küme’ye yönelik hesaplarını güçlendiriyor.

Bir başka hesaba göre, Filyos Ateşspor ilk ikinin durumuna bakmaksızın Çaycuma Yeşilvadispor, Karamusaspor ve Çaycumagücüspor’la oynayacağı kalan üç maçı kazandığı takdirde Birinci Amatör Küme’ye yükselecek.

SEYİRCİ REKORU KIRILACAK

Filyos Ateşspor 14 yıl sonra kavuştuğu sahasında bu sezon dolu tribünler önünde oynuyor. Futbol tutkunu belde olarak öne çıkan ve kurulduğu 1948 yılından bu tarafa Zonguldak ve Türk futboluna sayısız futbolcular kazandıran Filyos Ateşspor’un son hafta Çaycumagücüspor’la sahasında oynayacağı maçta seyirci rekoru kırılması bekleniyor.

Bilindiği üzere Filyos Ateşspor’un yenilgisiz lider Devrek Bastonkentspor’la iç sahada oynadığı karşılaşmayı 2 bin dolayında futbolsever izlemişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ