2. Lig Kırmızı grup Play-Off hesapları yapan Zonguldak Kömürspor, 24’üncü haftada deprem nedeniyle ertelenen Vanspor maçını 15 Mart Çarşamba (yarın) oynayacak. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maçın başlama saati 14.00. 90 dakika mücadelesi, Zonguldak Kömürspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Vanspor taraftarı, gelmesi halinde maça girebilecek.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'UN PLAY-OFF ŞANSI

PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI

Çarşamba maçı öncesi ev sahibi Zonguldak Kömürspor 40 puanla 8’inci sırada yer alıyor. Son lig haftasında deprem dolayısıyla ligden çekilen Diyarbekirspor’u oynamadan 3-0 hükmen yenen Elmas’ın, genel puantaj tablosunda 12 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgisi bulunuyor.

Konuk Vanspor ise, son haftalardaki çıkışıyla ikinciliğe kadar yükseldi. 49 puana sahip rakip, geçen hafta İskenderunspor’u yenerek çıkış başarısını sürdürdü. Van temsilcisinin 14 galibiyet, 7 beraberliği, 4 yenilgisi var.

İÇ SAHADA BU SEZON Kİ

13’ÜNCÜ SINAV

Zonguldak Kömürspor, sahasındaki maçla birlikte bu sezon evinde 13’üncü maçını oynayacak. İç sahada başarılı bir performans ortaya koyan Kırmızı-Lacivertliler, sahip olduğu 40 puanın 26’sını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda aldı.

8 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgiyle iyi bir istatistik ortaya koyduğu iç sahadaki bu başarısını sürdürmek isteyen Şenol Demir ve öğrencileri, yarın galip geldikleri takdirde Play-Off şansını artıracak.

Şenol Demir’in hesapları 3 puan üzerine kurulu

GALİBİYET İSTİYOR

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, Vanspor’la oynayacakları erteleme maçından galip ayrılmak istediklerini söyledi. Karşılaşmaya sıkı hazırlandıklarını kaydeden Demir, iç saha avantajını kullanıp istedikleri 3 puanı alacaklarına inandığını belirterek, “Çok kritik ve önemli bir maç bizi bekliyor. Play-Off şansımızın devam etmesi için mutlak kazanmak zorundayız. Galip gelirsek, geleceğe daha umutlu bakacağız” dedi.

Elmas, bu sezon ki 13’üncü iç saha maçına tam kadro çıkacak. Sakatlıktan çıkan Hakan Çevik ile Oğuzhan Matur kadroda yer alacak.

TÜM MAÇLARIN BAŞLAMA SAATİ 14.00

Kırmızı grupta ertelenen 24’üncü haftanın diğer maçları da yarın oynanacak. Hafta arası maçlarına Balıkesir, İstanbul Sarıyer, Uşak, İzmir Buca, Muğla Fethiye, Kırklareli ve Rize Pazar ev sahipliği yapacak.

Tamamı 14.00’te başlayacak karşılaşmalar, Balıkesirspor-Kastamonuspor, Sarıyer-Kırşehir FK, Uşak-Ankara Demirspor, Bucaspor 1928-Kocaelispor, Fethiyespor-Karacabey Belediyespor, Kırklarelispor-Serik Belediyespor, Pazarspor-Etimesgut Belediyespor arasında oynanacak.

1461 Trabzon FK, ligden çekilen Diyarbekirspor, İskenderunspor da Adıyamanspor FK ile karşılaşacağı için 3-0 hükmen galip sayılacak. Play-Off hattındaki takımlar, oynamadan alacakları 3 puan neticesinde puantajda yükselecek. 46 puanla 6'ncı sıradaki 1461 Trabzon 49 puana, yine aynı puana sahip 7'nci İskenderunspor da puanını 49 yapacak.

Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor, rakiplerin kazanacağı haftada aradaki puan farkını koruması için muhakkak kazanmak zorunda. Beraberlik halinde üstteki bu takımlarla puan farkı 7’ye, yenilgi halinde ise 9’a çıkacak.

Çarşamba maçlarının programı ve bu karşılaşmalarda düdük çalacak hakemler şöyle:

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı (Ev sahibi takıma seyircisiz): Zonguldak Kömürspor-Vanspor FK (Can Cengiz-İstanbul)

Saat 14.00 Fethiye İlçe Stadı: Fethiyespor-Karacabey Belediyespor (Batuhan Gültek-Malatya)

Saat 14.00 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Etimesgut Belediyespor (Alper Oran-Burdur)

Saat 14.00 Balıkesir Atatürk Stadı: Balıkesirspor-Kastamonuspor (Fevzi Erdem Akbaş-İstanbul)

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Ankara Demirspor (Yakup Özhan-İstanbul)

Saat 14.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Kocaelispor (Ali Yılmaz-Gaziantep)

Saat 14.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Kırşehir FK (Lütfullah Aslan-Diyarbakır)

Saat 14.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Serik Belediyespor (Tolga Akbaba-İstanbul)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

puan1-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ