DASK gidiyor, ZAS geliyor DASK gidiyor, ZAS geliyor

“Eve ölçü almaya gelen usta ile birlikteyken kapıyı sürgülemek normal değil”

Evine cam balkon yaptırmak isteyen bir çocuk annesi kadın anlaştığı inşaat mühendisiyle yakınlaştı. Bir akşam şahsı eve “ölçü almaya” çağırdı. Evde kahve içtikleri sırada diş teknisyeni olan koca eve geldi.

Kapının zincir sürgüyle kilitlendiğini gören koca şaşırdı.

Kapı açılıp içeri girdiğinde evdeki inşaat mühendisini görünce öfkelenen koca, "Benim evimde ne işin var" dedi.

Polise haber veren koca, hem eşinden hem de evinde bulunan tanımadığı kişiden şikayetçi oldu. Olay mahkemeye taşındı. Yerel mahkeme, konut dokunulmazlığı ihlal unsurlarının oluşmadığına dikkat çekerek sanığın beraatine karar verdi.

Ancak karar, Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edildi.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 18. Ceza Dairesi, gece vakti sayılan bir zaman diliminde kocasının evde ve haberi olmadığı bir sırada kadının sanıkla kahve içmelerinin hayatın olağan akışına uygun olmadığını belirtti.

Daire, sanığın konuta girmesinin kadının göstermiş olduğu rızanın meşru amaca yönelik olmadığını, dolayısıyla geçerli veya varsayılan bir rızası bulunmadığından konut dokunulmazlığını ihlal ettiğine karar verdi.

(Haber merkezi)

Özel halk otobüsünü kadını ezdi Özel halk otobüsünü kadını ezdi

Fiyat aynı, gramaj noksan! Satıcıların yeni zam oyunu tüketiciyi yanıltıyor Fiyat aynı, gramaj noksan! Satıcıların yeni zam oyunu tüketiciyi yanıltıyor

Fişi görünce, marketi bastı! Fişi görünce, marketi bastı!

Fişi görünce, marketi bastı! Fişi görünce, marketi bastı!

Editör: Virda Şahin