2. Ligde mücadele eden Tarsus İdmanyurdu, Zonguldaklı teknik direktör Ergün Penbe’den vazgeçmedi. 2. Lig ekibi, kongreden sonra masaya yatırdığı teknik direktör konusunu yine Penbe’yle çözüme kavuşturdu. Tarsus ekibinde ikinci dönemini yaşayacak tecrübeli hocanın hedefi sarı-lacivertli takımı bir üst lige çıkarmak.

Penbe, geçen sezon ilk kez görev yaptığı Tarsus İdmanyurdu’yla 28 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik, 13 yenilgi aldı. Koranavirüs salgını nedeniyle yarıda kalan ligde 43 puan toplayan Penbe, takımı son ana kadar play-off yarışının içinde tuttu.

Tarsus’ta başarılı bir dönem geçiren Zonguldaklı hoca, 23 ila 27’nci haftalar arasında hiç yenilmedi. 3-1’lik Gümüşhanespor galibiyetiyle başlayan seride Pendikspor’u 3-0, Başkent Akademi’yi 2-1, Çorum FK’yı 3-0, Afjet Afyonspor’u 3-2’yle geçen Penbe, 5 maçlık galibiyet serisiyle dikkatleri üzerine çekti. Zonguldaklı hoca, 7-1’lik Zonguldak Kömürspor galibiyetiyle 16’ncı haftaya damga vurdu.

Penbe, diğer galibiyetlerini Şanlıurfaspor (2-0 / 3-0), Sarıyer (2-0), 1922 Konyaspor (2-1), Gümüşhanespor (1-0), Pendikspor (1-0), Amed Sportif (5-0) ve İnegölspor’a (2-1) karşı aldı.

Teknik direktörlük kariyerinde 12 yılı geride bırakan Ergün Penbe’nin daha önce PTT 1. Lig ve TFF 2. Ligde Hacettepespor, Mersin İdmanyurdu, Kartalspor, Kayseri Erciyesspor, Giresunspor ve İnegölspor deneyimleri var.

Başkan Dövenci’nin tecrübeli hocaya güveni tam

HEDEF BU KEZ ÜST LİG

Tarsus İdmanyurdu’nda geçen hafta yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Serhat Dövenci, yeniden anlaşmaya vardıkları Ergün Penbe’nin takımı yukarıya çıkaracağına inanıyor.

Sarı-Lacivertli Başkan, Tarsus İdmanyurdu’nun zirveye oynayan bir takım olacağını belirterek, “Taraftarımızın sevgilisi olan Ergün hocamızla yeniden anlaştık. Hocamızın raporu doğrultusunda iç transfere yoğunlaştık. Bu sezon iyi ve kaliteli bir takım göreceğiz. Hedefimiz yukarılar” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi