150 gündür kayıplar! 150 gündür kayıplar!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kırtasiye dükkânı işleten 33 yaşındaki Songül Tanık Ekici, dedesi ve babasının hurdacılık yaptığı dönemlerde topladığı antika eşyaları, ağabeyi Hacıbey Tanık ile artırmaya karar verdi.

Gülüç beldesinde 150 metrekarelik dükkân satın alan Tanık kardeşler, 23 yıldır biriktirdikleri antikaları ve büyüklerinden kalma eşyaları burada sergilemeye başladı.

Özenle oluşturulan sergi alanında 200 yıllık sandığın yanı sıra Osmanlı döneminden kalma kapı tokmakları ve zilleri, eski kilise çanları, ibrikler, semaverler, radyolar, daktilolar, gramofonlar, eski tip telefonlar, şamdanlar, kılıçlar ve miğferler bulunuyor.

Hem yöre halkının hem de şehir dışından gelenlerin bu sergiyi görmelerini isteyen Songül Tanık Ekici ve ağabeyi Hacıbey Tanık, ülkenin dört bir yanından tarihe ve kültüre tanıklık eden birçok eserin yer aldığını söyledi.

Bugüne kadar 200 parça antika eşya edindiklerini belirten kardeşler, “Önce evimizde bunları toplamaya başladık, baktık ki evimizdeki köşelere sığamıyoruz güzel bir dükkân edinip burada elde ettiğimiz ürünleri sergilemeye karar verdik.” dedi.

Birçok eseri ağabeyi Hacıbey Tanık’ın kendisinin araştırıp bulduğunu dile getiren Songül Tanık Ekici, “Ağabeyimle birlikte bu işi sürdürmekten büyük keyif alıyoruz. Burada ürünlerimizi fazlalaştırmaya başlayınca böyle bir dükkân açmayı planladık. Her ilden ve ilçeden insanlar gelerek sergimizi geziyor ve beğeniyor.” diye konuştu. (Haber -Ersen Berk Çelik)

WhatsApp-Image-2023-05-11-at-18.22.22

WhatsApp-Image-2023-05-11-at-18.22.21

WhatsApp-Image-2023-05-11-at-18.22.22-(1)

Genç kadın Zonguldak’ta yaşamına son verdi! Sebebi içler acıttı! Genç kadın Zonguldak’ta yaşamına son verdi! Sebebi içler acıttı!
Sevgilisi tarafından darp edildi. Polisten yardım istedi! Sevgilisi tarafından darp edildi. Polisten yardım istedi!
Polisin "dur“ ihtarına uymadı,  uygulama noktasından kaçtı Polisin "dur“ ihtarına uymadı, uygulama noktasından kaçtı
Seçim öncesi ortalık kızıştı! Ak Partililer dilekçe verdi… Seçim öncesi ortalık kızıştı! Ak Partililer dilekçe verdi…
Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye

Editör: Murat Barutçu