Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, fırtınada hasar gören Askeriye Limanının yeniden yapılmasına çok sevindiklerini ancak limana malzeme taşıyan kamyonların şehri çamura boğduklarını ve tehlike saçmaya başladıklarını belirterek; “Liman yapımı sırasında şehir sürekli çamur oluyor, sürekli yıkama yapıyoruz. Asfaltlar parçalanıyor. Kentimiz çok büyük zarar görüyor. Buradan müteahhide de sesleniyorum. Kamyonları ocaktan çıktıktan sonra tekerleklerini, çamurunu yıkayın şehre öyle girin. Bir yere kadar sabrederiz. Sabrımız taşmak üzere. Buna ortak çözüm bulmamız lazım yoksa tekrar sesimizi yükseltip eylemlere başlayabiliriz” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısı AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.
Meclis gündemine geçilmeden önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son zamanlarda Ereğli’de toplumun bir çok kesiminden de tepki gören bir olaya dikkat çekti ve uyarılarda bulundu.
Başkan Posbıyık, fırtınada hasar gören askeri limanın yeniden yapılmasına sevindiklerini ancak buraya malzeme taşıyan kamyonların şehri çamur içinde bıraktıklarını ve tehlike saçtıklarını söyledi. ‘Sabrımız taşıyor ortak bir çözüm bulmamız lazım’ diyen Başkan Posbıyık şunları söyledi;
“Ereğli’de son zamanlarda hayırlı bir iş yapılıyor ama; Askeri Liman yapılıyor, Ereğli için gerçekten çok önemli bir proje.. Askeriye için de.. Bölgenin güvenliğini de sağlıyor biliyorsunuz ve devamlı olarak gelişiyor.. Dolayısıyla limanın ihalesi yapıldı, iki firma ortak olarak aldı. Çalışmaya başladılar ama bayağı zarar vermeye başladılar. Çamur derya.. Sürekli yıkama yapıyoruz. Yıkama yaparken de dünyanın parasını harcıyoruz. Ayda 200 tonun üzerinde yıkama için su harcıyoruz. Asfaltlarımız zedelenmeye başladı. Bunları sayın Kaymakama ilettik. Kentimiz için çok büyük zarar. Bir yandan seviniyoruz, bir yatırım yapılıyor diye ama öbür taraftan da kentimiz sürekli olarak çamur içerisinde.. Her şeyin çaresi var, aracı ocaktan çıkardıkları zaman tekerleklerini yıkayabilirler, şehre öyle girebilirler. Öbür taraftan tonajları iki katına çıkarmazlar, ceza. Tabi onların tonaj kontrolü emniyete ait, onlar yetkililer.
“BİR YERE KADAR SABREDERİZ”
Ama buradan müteahhide de sesleniyorum . Bir yere kadar sabrederiz. Yani, buna ortak çözüm bulmamız lazım yoksa tekrar sesimizi yükseltip eylemlere başlayabiliriz. Asfaltlar zedeleniyor. Aynı zamanda çamur deryasına dönüyor, o bakımdan belediyenin yapabileceği sadece sesini yükseltmek oluyor çünkü tonaj yüksekliği falan tamamen emniyet güçlerine bağlı, onlar kantara çıkartıp cezasını yazıyorlar. Bu hakikaten çok büyük sıkıntı vermeye başladı bize. Burada hem sizlerin hem de basın mensuplarının önünde bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sabrımız tükenmeye başladı. Hiçbir şey yapamazsak meclis üyelerimizle beraber gider, bariyerleri sokağın ortasına çekeriz. Ona göre önlemlerini alsınlar. İkaz ediyoruz.”












