Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grup ekiplerinden Ereğli Belediyespor’un bu sezon penaltıdan yana yüzü hiç gülmüyor. Eflatun-Beyazlı takım, ilk 4 maçın 3’ünde kazandığı 3 penaltı atışını da gole çeviremedi. Penaltılar gol olmuş olsaydı, Eflatun-Beyazlı takımın şuan 10 puanı olacaktı.

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Ereğli Belediyespor, 4’üncü hafta sonunda 12’şer puanla ilk iki sırada yer alan Polatlı Belediyespor ve Eskişehirspor’un 7 puan gerisinde yer alıyor.

Kaynaşlı Belediyespor ve Gölbaşı Belediyespor’la iç sahada, Çilimli Belediyespor ve Ankara TKİSpor’la deplasmanda karşılaşan Ereğli Belediyespor, bu maçlardan 1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgiyle ayrıldı.

Kaynaşlı Belediyespor (0-0) ve Ankara TKİ Spor’la (1-1) berabere kalan Ereğli ekibi, Gölbaşı Belediyespor’u 3-0 yenerken, Çilimli Belediyespor’a 1-0 mağlup oldu. 4 maçta 7 puan bırakarak daha sezonun başında büyük yara alan Ereğli Belediyespor, ayrıca söz konusu bu maçlarda 4 gol atıp kalesinden 5 gol çıkardı.

Kazanılan penaltılar sonrasında futbolcular büyük stres yaşıyor: "Acaba yine mi kaçacak?"

PENALTILAR BAŞA BELA!

Ereğli Belediyespor’un başı bu sezon penaltı atışlarıyla belada. 4 maçlık periyotta 3 penaltı atışı kazanan Eflatun-Beyazlı takım, bu 3 penaltıdan da maalesef yararlanamadı.

Ligin ilk haftasında iç sahada Kaynaşlı Belediyespor’la oynanan karşılaşma 0-0 devam ederken penaltı kazanan Ereğli Belediyespor, kaptan Yusuf Orhan’ın vuruşunda direğe takıldı. Kaptan, kaleci Gökhan Yenigün’ü ters köşeye yatırsa da topu yan direğe nişanlayınca, Ereğli Belediyespor öne geçme fırsatından yararlanamadı. 0-0 berabere biten bu maçta penaltı gole dönüşse, Ereğli Belediyespor sezonu 1 puan yerine 3 puanla açacaktı.

İkinci hafta Düzce deplasmanında Çilimli Belediyespor’a konuk olan Ereğli Belediyespor, karşılaşma 0-0 devam ederken 45+2’nci dakikada penaltı kazandı. Topun başına bir önceki hafta penaltı şansızlığı yaşayan kaptan Yusuf Orhan geçti. Orhan, bu penaltıyı da gole çeviremedi. Devreye 1-0 önde girmek varken, kaçan penaltı nedeniyle 0-0 berabere giren Ereğli ekibi, 62’nci kalesinde gördüğü gole karşılık veremeyince sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

4’üncü haftada Ankara TKİ Spor’la Başkent’te karşı karşıya gelen Ereğli Belediyespor, skorbord 1-1’i gösterirken lehine sonuçlanan penaltı pozisyonundan yine yararlanamadı. 55’inci dakikada kazanılan penaltı atışında topu bu kez beyaz noktaya İsmail Ayaz dikti. Tıpkı Yusuf Orhan gibi İsmail Ayaz da penaltıyı golle sonuçlandıramadı. Ayaz, penaltıyı gole çevirse, Eflatun-Beyazlı takım 2-1 öne geçecek, belki de haftayı 3 puanla tamamlayacaktı.

İlk 4 maçta kaçan 3 penaltı nedeniyle 5 önemli puanı elinin tersiyle iten Ereğli Belediyespor, eğer bu puanları hanesine yazdırmış olsa, mevcut puantaj cetvelinde 10 puanla ilk ikinin hemen peşine sıralanacaktı.

Penaltı kabusuyla dolu ilk 4 haftayı geride bırakan Ereğli Belediyespor, 5’inci haftada sahasında Kırşehir Gençlik Hizmetleri’ni konuk edecek.

SPOR SERVİSİ

sal1bal-3

Editör: Hüseyin EKİNCİ