Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Ereğli Belediyespor’un sosyal sorumluluk anlayışına sahip taraftar grubu Genç Ereğlililer, deprem mağduru çocukları unutmadı.

Etkili gücüyle camiada biran da gündem oluşturan taraftar grubu, tıpkı geçen hafta Süper Ligde, Beşiktaş-Antalyaspor arasında  BJK İnönü Spor Kompleksi Vodafone Park Stadı’nda oynanan erteleme maçında ev sahibi Beşiktaş taraftarının yaptığı gibi maç öncesi sahaya attıkları peluş oyuncak çeşitleriyle depremzede çocukların yarasına bir nebze olsun merhem oldu.

ANLAMLI BİR YARDIM VE ANMA ORGANİZASYONU OLDU

Yarı profesyonel lig olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Lig’in 16’ncı haftasında, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetlerispor’u konuk eden Ereğli Belediyespor’un taraftar grubu, hem depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız, hem de depremzede çocuklar için anlamlı bir organizasyona imza attı.

Tribün lideri Burhan Önder’in maçtan bir gün önce sosyal medya platformlarında yaptığı çağrıya kulak veren Ereğli Belediyespor taraftarı ve futbolseverler maça saatler kala Ereğli meydanda toplandı.

“Başın sağolsun Türkiyem” pankartı etrafında omuz omuza veren eflatun-beyazlı taraftarlar, maçın oynanacağı stada kadar depremden etkilenen illeri tek tek sayıp ardından “Burada” diye bağırdı. Bu anlarda duygusal anlar yaşandı.

Stada kadar süren anma yürüyüşünün ardından karşılıklı iki tribüne yerleşen taraftarlar, tribün lideri Burhan Önder’in maç öncesi sahaya inip üçlü çektirdiği sırada yanlarında getirdikleri peluş oyuncak çeşitlerini sahaya attı. 400’e yakın peluş oyuncak, saha görevlileri tarafından tek tek toplanıp depremzede çocuklara dağıtılmak üzere kutulara yerleştirildi.

Sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda gerçekleştirilen organizasyon camiadan takdir gördü. Ulusal televizyon ve gazetelere de konu olan organizasyonla gönülleri fetheden Genç Ereğlililer, bu yönüyle iyilik ve yardımsever yanını bir kez daha göstermiş oldu.

YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE OMUZ OMUZA VEREREK SARACAĞIZ

Tribün lideri Burhan Önder, depremzede çocuklara yönelik yapılan organizasyonla bir nebze olsun yaralara merhem olmak istediklerini belirterek, “Deprem felaketinin yaralarını ülke olarak hala sarmaya çalışıyoruz. Genç Ereğlililer olarak depremzede vatandaşlarımız ve çocuklarımızın yanındayız. Bizim yaptığımız bu organizasyon futbola özel organizasyondu. Bunun yanında depremzede vatandaşlarımıza depremin olduğu ilk günden bugüne imkanlarımız ölçüsünde yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Maçtan bir gün önce yaptığımız çağrı karşılık buldu. Bir kez daha iyi ve yardımsever yanımızı gösterdik. 400’e yakın peluş oyuncak çocuklar için toplandı. Yeter ki çocuklarımızın yüzü gülsün. Onların yüzü gülerse, bizim yüzümüz güler. Yaşadığımız felaket büyük bir felaket. Yaralarımızı omuz omuza, el ele verip ancak sarabiliriz. Allah depremzede vatandaşlarımızın, çocuklarımızın yardımcısı olsun. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifa diliyorum” dedi.

Yenik duruma düşen ve 10 kişi kalan takımı ayağa kaldırdılar

GALİBİYETTE ROLLERİ BÜYÜK

Öte taraftan, Ereğli Belediyespor’un 3-2 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada, takıma destek konusunda yine etkin gücünü ortaya koyan Genç Ereğlililer, alınan altın değerindeki 3 puanda büyük rol oynadı.

İlk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçın ikinci yarısında 2-1 yenik duruma düşen, üstüne üstlük 10 kişi kalan takımı motive edici ve ateşleyici tezahüratlarıyla ayağa kaldıran Genç Ereğlililer, 2-2 ve sonrasında 3-2’ye gelen maçta 12’nci adam rolünü çok iyi oynadı.

Kastamonu Özel İdare galibiyetiyle puanını 28’e çıkaran Ereğli Belediyespor, puantaj cetvelinde 5’inci sıraya yükseldi. Lider Bartınspor’un sadece 4 puan gerisinde yer alan Eflatun-Beyazlı takım, taraftarıyla birlikte aldığı iç saha galibiyeti üzerine liderlik şansını artırdı.

Tribün ve skor başarısıyla mutluluk dolu bir haftayı geride bırakan Ereğli Belediyespor, 17’nci hafta maçında 8 Mart Çarşamba günü Başkent deplasmanda 1 puan önünde yer alan 1926 Polatlı Belediyespor’la karşılaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ