Kamyonete tren çarptı! Kamyonete tren çarptı!

Vergi ve ÖTV muafiyetinde kapsam genişliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde esnaflarla ilgili yeni müjdelerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde yaptığı açıklamada "Evlerde ürettikleri ürünleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca ticari aracını yenilemek isteyenler esnafın ÖTV'den muaf tutulacağını da açıkladı.

“İNTERNETTE VE BENZERİ PLATFORMLARDA SATANLARI VERGİ MUAFİYETİ KAPSAMINA ALIYOR”

Esnafa yeni bir müjde açıklayan Erdoğan, "Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yapmıştık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor." dedi.

“AYNI ARACINI YENİLERKEN ÖTV ÖDEMEYECEK”

Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflara da müjdesi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs otobüs, çekici, kamyonla yük taşıyan esnafımız aynı aracını yenilerken ÖTV ödemeyecek.” şeklinde konuştu.

14 MAYIS’I İŞARET ETTİ

Erdoğan açıklamalarında son olarak, “Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından ayrıca açıklanacaktır. ÖTV muafiyeti uygulamasının da esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız yasal düzenlemelerden biri bu olacaktır. Tabi bunun için hep birlikte 14 Mayıs'ta sandıklara hazır mıyız? Bütün dost, ahbap hepsini toparlayıp sandıklara beraber gitmeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin