Erdoğan’dan İl Başkanlarına Sert Uyarılar

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen il başkanları toplantısında, bazı il başkanlarının taleplerine karşılık, "Çalışmıyorsunuz" ifadelerini kullanarak eleştiride bulundu. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Erdoğan, Çorum’a hızlı tren ve Eskişehir’in bir ilçesine tren hattı talep eden il başkanlarına, "En büyük hızlı tren yatırımlarını İstanbul, Ankara ve Eskişehir’e yaptık. Bu işler sadece yatırım yapmakla olmuyor, çalışmıyorsunuz. Çorum mitingi çok kalabalıktı ama oy kaybı yaşadık, ilçe kaybettik. Yaptığımız yatırımları anlatamıyorsunuz" diyerek yanıt verdi.

Yanlış Aday Tercihleri ve Seçim Kayıpları

Kaçak silah tamiri yapan atölyeye baskın: 1 gözaltı Kaçak silah tamiri yapan atölyeye baskın: 1 gözaltı

Erdoğan, toplantıda bazı illerin yanlış aday seçimleri nedeniyle kaybedildiğini ifade etti. "Yozgat ve Şanlıurfa’yı yanlış aday yüzünden kaybettik" diyen Erdoğan, bu hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak seçilen Karabük Belediye Başkanı ve İl Başkanı'nı da seçimlerdeki başarılarından dolayı tebrik etti. Talepler için ilgili bakanlıklarla iş birliği yapmalarını istedi.

‘Şatafat’ Uyarısı

Toplantıya katılan il başkanları ve belediye başkanlarına sunum yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şatafat, lüks, gösteriş ve korumalardan uzak durun. Davayı içselleştirerek çalışın" uyarısında bulundu. Bu uyarı, parti içinde daha mütevazı ve halkla iç içe bir yönetim tarzının benimsenmesi gerektiğine işaret ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi