Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdem, dün belediye önünde Roman vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen protestoyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan, protesto sırasında işe alım sürecinde Roman vatandaşlardan 200 bin TL rüşvet istediği iddia edilen Mustafa Özdemir konusuna da değinen Erdem, Özdemir’e sahip çıktı.
Başkan Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İşe alınmadığı gerekçesiyle eylemler yaptılar. Değerli arkadaşlar, çok mağdur olan birkaç ailenin dışında benim verilmiş bir sözüm yok, bir kere bunu söyleyelim. Mesela çok söz verilme olayında şöyle bir şey var: Daha önce bir çocuğumuzu, bir vatandaşımızın limanda boğulması esnasında, o dönemde, bir önceki dönemde işe alınmamış çocuğu aldık. Bu bana nasip oldu. Yani bunun dışında, belediyenin arka tarafından yapılan bir takım düzenlemeler sonucunda oradaki vatandaşımızın kahvehanesi galiba kaldırılmıştı. Sonra bu tarihte söz verilmiş, kendisini, o çocuğumuzu aldık.
Mesela Mustafa Özdemir arkadaşımızın açıklamasını dinledim. Orada şöyle söyledi: Yani bu seçim zamanın, her evden bir kişi ya da mağdur olan her evden bir kişi alacağız denilmiş. Yani böyle bir şey olması söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Her eve söz veremezsiniz. Roman vatandaşlarımız üç beş hane değil ki, yani herkese söz verilsin. Orada galiba Mustafa arkadaşımızın dili sürçtü.
Bahsettiğim o dünkü roman vatandaşlarımızın belediyenin önüne gelmesi, orada protesto eylemleri yapmaları, onların en demokratik, en doğal hakkıdır. Günümüz koşullarında açlık sınırının altında mücadele eden, yaşayan, yaşamak zorunda bırakılan yoksul vatandaşlarımız var. Tabii ki iş talepleri var. Ben buradan duymam gerekeni duydum, bu protestoyu duyması gerekenler da gerekeni duysun.
Bu sadece Zonguldak Belediyesi’nin sorunu değil. Yani istihdam sorunu sadece Zonguldak’ta Tahsin Erdem’in sorunu değil. Umarım herkes buradan payına düşeni almıştır, arkadaşlar.
Bir başka konu daha var, bunu da söyleyeyim. Dün bahsetmiştim, bugün Mustafa arkadaşımıza çok çirkin bir söylemde bulunuldu. Efendim, para istendiği konusunda… Ben Mustafa kardeşimi en az otuz beş yıldır tanırım. Özdemir’in öyle kirli ilişkileri, öyle beklentileri asla olmaz, her ne kadar aramız bu aralar serilse de, onu da söyleyeyim. Mustafa Özdemir’den bugüne kadar öyle bir şey olmaz. Kaldı ki benim etrafımda öyle arkadaşlarım da olmaz; para ilişkisine girecek insanlar olmaz benim etrafımda.
Bakın, yetki hiç kimseye devredilmez. Bu hoş bir tabir değil. Mustafa Özdemir’in bende böyle bir talebi olmaz, olamaz zaten. Kaldı ki o beni bilir, ben de yetkimi hiç kimseyle paylaşmam. Özdemir’in benden öyle bir talebi yok, arkadaşlar.”