"Güneş enerji tarlası" vurgunu! Bir 'Tosuncuk' vakası daha! "Güneş enerji tarlası" vurgunu! Bir 'Tosuncuk' vakası daha!

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayda 11 yaşındaki kızı E.V’nin annesi F.V’ye babası tarafından kendisine cinsel istismarda bulunulduğunu söylemesi üzerine, anne karakola giderek şikâyetçi oldu. Baba Murat V. Maden ocağında yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Defalarca küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Baba Murat V. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davasında savcı sanık hakkında 47 yıl hapis cezası istedi.

Bugün görülen karar duruşmasına SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Murat V. İfadesinde suçsuz olduğunu, iftiraya uğradığını söyledi.

Mahkeme başkanının daha önceki ifadelerinde suçlamaları kabul ettiğini hatırlatarak, neden kabul ettiğini sordu. Murat V ise jandarmaları görünce şok yaşadığını, o yüzden savcılıkta suçlamaları kabul ettiğini ancak doğru olmadığını söyledi.

Sanık Murat V’nin avukatı, kız çocuğunun ifadelerine vurgu yaparak, çelişkili ifadelerde bulunduğunu, adli tıp kurumu raporunun kesin bir delil içermediğini söyledi. Sanık Avukatı ayrıca sanık eşinin de bu suçlamaları boşanma sebebi olarak kullanmak için uydurduğunu öne sürerek beraatini istedi.

Mahkemece alınan kararda, sanık Murat V. Kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile 27 yıl, suçun zincirleme şekilde gerçekleştiği gerekçesiyle 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezasını 28 yıl 1 ay 15 güne düşürdü. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu