Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde 45 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketini birebir yaşayan tecrübeli oyuncu Barış Civelek, futbol kariyerini Ereğli Belediyespor’da sürdürecek. 29 yaşındaki futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından deprem bölgesindeki futbolculara tanınan 3’üncü transfer hakkı üzerine, Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk hedefleyen Ereğli Belediyespor’a transfer oldu.

Sezona Bölgesel Amatör Lig 5’inci grup temsilcisi Karabük İdmanyurdu’nda başlayan, devre arası transfer döneminde bir başka Bölgesel Amatör Lig takımı Kahramanmaraş İstiklal Spor’a transfer olan Barış Civelek, 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketine, kulübün kamp ve konaklama tesisi olarak kullandığı yurt binasında yakalandı.

Depremle birlikte yerle bir olan binada enkaz altında kalan Barış, başında ve vücudunun farklı yerlerinde oluşan yaralara rağmen kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı.

Memleketi İzmit’te gördüğü tedavinin ardından eski sağlığına kavuşan Barış Civelek, çok sevdiği futbolla yeniden hayata bağlandı. Depremin yaralarını sarıp futbola kaldığı yerden devam eden tecrübeli kanat oyuncusu, kariyerine Zonguldak temsilcisi Ereğli Belediyespor’da devam edecek.

Eflatun-Beyazlı takımla yaklaşık 10 gündür antrenmanlara çıkan Barış’ın lisansı, olağanüstü hal ilan edilen illerde oynayan futbolculara TFF Amatör İşler Kurulu’nca tanınan 3’üncü transfer hakkı üzerine bugün itibariyle çıkarıldı.

Sağ ve sol kanatta oynama özelliğine sahip Eflatun-Beyazlı futbolcu, bugün saat 14.00'te Başkent deplasmanında 1926 Polatlı Belediyespor’la oynanacak hafta arası maçında kadroda yer alacak.

Futbol geçmişinde Kocaelispor, İstanbulspor ve Derincespor’da profesyonel oynayan, bu sezon ilk yarıda Karabük İdmanyurdu, ikinci yarıda da Kahramanmaraş İstiklal Spor gibi zirve takımlarında forma giyen Barış, aynı sezon içinde bir başka zirve takımı Ereğli Belediyespor’un başarısı için ter dökecek.

Barış Civelek geçen sezon İzmirspor’da yine Bölgesel Amatör lig mücadelesi vermiş, 13 maçta 5 gole imza atmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ