Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Kozlu'da taşımacılık hizmeti sunan halk otobüslerinin Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) hastanesinde çalışan personele kart güncelleme bedeli adı altında ek ücret talep etmesine karşı çıkarak tepki göstermişti. Konuyla ilgili olarak Topaloğlu, yasal yollarla mücadele edeceğini belirterek, "Bu ücretin alınmasına Kozlu Belediyesi seyirci kalıyor. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, bugüne kadar alınan ücretler iade edilmelidir. Bu konuda Kozlu Belediyesini göreve çağırıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Fazlı Uncu’ya hemşerilerinden taziye ziyareti Fazlı Uncu’ya hemşerilerinden taziye ziyareti

Ancak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi personelinden alınan kart ücretleri konusunda Kozlu ilçesi Özel Halk Otobüsleri KOZTAŞ'ın Başkanı Engin Kızılkan, Ali Topaloğlu'nun eleştirilerine sert bir şekilde yanıt verdi. Kızılkan, "Sağlık personelini kooperatifimiz inisiyatifinde indirimli olarak taşımacılık yapıyor, bu şartnamede yok" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Kooperatifimiz olarak kendi yönetim kararı ile indirim uyguluyoruz. Biz, vatandaşlarımız için canlarını dahi siper eden sağlıkçılara destek olmak amacıyla bu indirimi yapıyoruz. Kooperatifimiz olarak sağlık personeli ve diğer tüm personeller, temizlikçi, güvenlikçi, kantinci gibi herkes için indirim uyguluyoruz. Kart güncelleme ücreti ödemek istemeyen personeller, sivil kart alarak araçlarımıza tam ücret ödeyerek ulaşım sağlayabilirler. Biz sağlık personelini pandemi döneminde 2 yıl boyunca ücretsiz taşıdık. Sağlık personellerini ücretsiz veya indirimli taşıdığımız yönünde herhangi bir talepte bulunmuyoruz. Ali Topaloğlu, bu açıklamayı yapmadan önce bizimle görüşseydi, il ve ilçelerdeki güncelleme fiyatlarını öğrenseydi keşke. İl ve ilçeleri düşündüğümüzde, Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri en uygun fiyatı sunan bir taşımacılık hizmeti sağlamaktadır. Önce bu konu araştırılmalıdır." (Haber Merkezi)

Editör: Muhammet