YKS başvuruları  bugün sona eriyor YKS başvuruları bugün sona eriyor

Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023” kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) birimlerindeki erişilebilirlik faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni stratejiler belirlemek amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) düzenlediği Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023’te Türkiye üniversiteleri arasında 5. sıraya yerleşen ZBEÜ’nün elde ettiği bayrak ödüllerini sahiplerine takdim etti.

Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, araştırma ve uygulama merkezlerinin müdürleri, daire başkanları, fakülte ile yüksekokul sekreterleri ve birim yöneticileri katıldı.

Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Karasu’nun yaptığı sunumun ardından, Rektör Özölçer 2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesi için gayret gösteren ve “Turuncu Bayrak” ödülü almaya hak kazanan Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 2023 Yılında Eğitimde Erişilebilirlik “Yeşil Bayrak” ödülüne hak kazanan  Fen Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Devrek Meslek Yüksekokulu ve Zonguldak Meslek Yüksekokulu’na ödüllerini takdim etti.  

2023’te Ödül Sayısı İki Katına Çıktı

Toplantıda konuşan Rektör Özölçer, üniversitenin erişilebilirlik çalışmalarının önemine vurgu yaptı. 2023 yılında hedeflenen erişilebilirlik düzeyine ulaşmak için tüm paydaşlarla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Rektör Özölçer, engellilerin hayatını kolaylaştıracak ve eğitim imkânlarından istifadelerini arttıracak her türlü gelişmenin üniversite bünyesinde kabul gördüğünün ve desteklendiğinin altını çizdi. 2023’te ödül sayısının iki katına çıkmasının ve önümüzdeki sene ödül başvurularının artması için gösterilen özen ve çabanın memnuniyet verici olduğunu belirten Özölçer, erişilebilirliğe yapılan yatırımların üniversitenin insan odaklı anlayışının sonucu olduğunu ve yansımalarının önümüzdeki yıllarda daha net görüleceğini belirtti. Turuncu Bayrak ve Yeşil Bayrak ödül sahiplerine başarılarının devamını dileyen Rektör Özölçer, engelsiz üniversite adına katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.  (Haber Merkezi)

engelsiz-üniversite-(1)

Editör: Murat Barutçu