Erdoğan, durumu şu sözlerle dile getirdi: "Zonguldak Çaycuma Perşembe beldesi Sarıkadı Mahallesi Hacımuharremoğlu Küme Evleri No: 43-1/2 adresindeki evimizdeki sokak aydınlatmasına Enerjisa Başkent Elektrik tarafından haksız yere kaçak cezası yazılmıştır. Köyümüz muhtarlığa bağlıyken ve herkesin evinin avlusunda kendi diktiği sokak direkleri varken, sadece bizim evimize ceza yazılmış olması adil değildir. Üstelik babam, Başkent Elektrik'e cezai işlemi sorgulamaya gittiğinde, projede sokak aydınlatmasının olduğu söylenmiş; ancak yine de cezai işlem uygulanmıştır."

Çaycuma’da faciaya ramak kala! Vatandaşların dikkati kurtardı! Çaycuma’da faciaya ramak kala! Vatandaşların dikkati kurtardı!

Erdoğan, köyde bu şekilde elektrik kullanan başka kullanıcıların da mevcut olduğunu ve örnek olarak fotoğraflar sunabileceğini belirtti. Ayrıca, ailesinin sağlık sorunlarına dikkat çekerek, "Babam engelli, annem ise belinden ameliyatlıdır. Lamba olmadan düşüp kendilerine zarar vermeleri mi isteniyor? Elektriği biz bağlattık, çünkü örnekler mevcuttu ve illegal iş yapmayız. Enerjisa Başkent, işini zamanında yapmadığı için biz bağlatmak zorunda kaldık" dedi.

Kaçak cezasının iptal edilmesini talep eden Erdoğan, Enerjisa Başkent Elektrik'in işini düzgün yapmadığını ve bu durumun ailelerine zarar verdiğini vurguladı. "Kış aylarında elektrik kesintileri bir haftayı buluyordu. Kurumun yüzünden düşük voltajdan dolayı elektronik eşyalarımız bozuldu, babamın şeker hastalığı için gerekli olan insülinleri zarar gördü, erzaklarımız ve derin dondurucudaki gıdalar bozuldu. Kendi hatalarını görmezden gelen bu kurum, faturasını zamanında ödeyen müşterisine haksız yere kaçak işlemi uygulamıştır. Kaçak cezamın iptal edilmesini talep ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Whats App Image 2024 05 20 At 12.46.02

Whats App Image 2024 05 20 At 12.46.03

Kaynak: Haber Merkezi