Zonguldak Haber - Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) hariciye işçileri ücret eşitsizliğine tepki göstermek için eylem yaptı. Eylemde yer alan 37 yaşındaki makinist Uğur Demir, “Türkiye’nin en düşük maaşını alan makinisti benim. Hakkımızı arıyoruz.” dedi.
TTK’nın hariciye işçileri ücret eşitsizliğine tepki göstermek için Madenci Anıtı’nda toplanarak ücret eşitsizliğine tepki gösterdi. Yaklaşık 100 maden işçisinin katıldığı eylemden madenciler seslerini duyurmaya çalıştılar. TTK’da makinist olarak görev yapan Uğur Demir, ücret eşitsizliğinin çalışanlar içerisinde huzursuzluğa neden olduğunu ve yetkililerin bu duruma acil bir şekilde çözüm bulması gerektiğini söyledi. 
“BENDEN DAHA DÜŞÜK MAAŞ ALAN BİR MAKİNİST YOK”
TTK’de 2013 yılından itibaren Çalışan Demir, bu ay 9 bin 700 TL maaş aldığını ifade ederek, “Maaş arttıkça, yüzde 20,27 vergilere girdikçe maaşım daha da aşağı düşüyor. Verilen 2 bin lira bürüt ücrettir. Sigortası, vergisi kesilmemiş bir ücrettir. Sigorta ve vergi kesildiğinde maaşım daha da aşağı düşüyor. Türkiye’de en az maaşı alan makinist benim. Benden daha düşük maaş alan bir makinist yok. Sesimizi duyuramıyoruz. Bağırıyoruz, sosyal medyada, gazetelerde, her yerde bağırmaya çalışıyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz ama 9 bin 700 lira alıyoruz. Verilen para 12 bin. Benim bürütüm zaten 12 bine tekabül ediyor. Yine benim maaşım 9-10 bin olmuş oluyor. Verilen zammın hiçbir anlamı yok. Her sözleşmede git gide aşağı gidiyor maaşımız.” şeklinde konuştu. 
“İŞ BARIŞINI BOZUYOR VE HUZUR BULAMIYORUZ”
Yetkililere seslenen Demir, “Ayrıca eski çalışan işçiyle yeni çalışan işçi arasında uçurum fark var. Benim yevmiyem 350 TL, eski işçinin yevmiyesi 530 TL. O da makinist ben de makinistim. Aynı işi yapıyoruz. Aynı gemideyiz, aynı trendeyiz. İş barışını bozuyor ve huzur bulamıyoruz. Mutlu olmuyoruz. Geçinemiyoruz. Yetkililerin duymasını istiyoruz. Ne olur bizi duyun.” dedi.
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Zonguldak’ta iki grup arasında çıkan kavgada kan aktı Zonguldak’ta iki grup arasında çıkan kavgada kan aktı

Harici işçilerden ücret tepkisi Harici işçilerden ücret tepkisi

Otomobille çarpışan pikap dereye uçtu! Otomobille çarpışan pikap dereye uçtu!

Bolu Belediyesi asfalt çalışmalarına başladı Bolu Belediyesi asfalt çalışmalarına başladı

Editör: Virda Şahin