Zonguldak Haber – Şap hastalığı ile ilgili olarak yapılan denetimlerde hayvan nakillerinin ikinci bir emre kadar durdurulmasına uyulup uyulmadığı kontrol ediliyor.
Bilindiği gibi ülkemizde şap hastalığı görüldü. Bu nedenle de şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketleri (il içi ve il dışı) ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince ülke genelinde ikinci bir talimata karşı durduruldu.
Alınan bilgiye göre, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Şap Hastalığı SAT-2 serotipinin yayılmasının önlemek ve yine hayvansal ürünlerin nakliyelerinin taşınmasını denetlemek amacıyla Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri ile beraber Zonguldak’ta giriş ve çıkışlarında bulunan asayiş kontrol noktalarında yol denetimi gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde hayvan ve hayvansal ürün taşıyan araçlarda Nakliyeci yetki belgesi, Sürücü, bakıcı yetki belgeleri, Veteriner sevk raporları, hayvan pasaportları ve nakil belgeleri kontrolleri, hayvan refahına uygun nakliye koşulları ile taşınan hayvansal kaynaklı ürünlerin kontrolleri yapılıyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı açıklamasında, “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri ile yapılacak olan yol kontrolleri ilimiz genelinde titizlikle yapılmakta olup, düzenli olarak devam edecektir. Denetimlerde 5996 Sayılı Kanuna aykırı hareket edenlerle ilgili gereken idari cezai yaptırımlar uygulanacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

Hastane bahçesinde ölü bulundu! Hastane bahçesinde ölü bulundu!

Çaycuma cinayetini o kameralar ortaya çıkardı Çaycuma cinayetini o kameralar ortaya çıkardı

Kongre tamamlandı, işte yeni yönetim Kongre tamamlandı, işte yeni yönetim

Editör: Virda Şahin