Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, “Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubemizin emeklilerimizin isteklerinin yerine getirilmesi için hükümetimizden istekleri bayram ikramiyelerine 2 senedir hiç zam yapılmadı” dedi.

Memiş açıklamasında, “8-9 milyon emeklimiz açlık sınırının altında maaşlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Emeklimiz aç ve sefil durumda emekli ne yapacağını şaşırmış durumda” diyerek şunları söyledi:

“Emeklilerimiz çocuğuna torununa harçlık veremiyor. Çocuğundan torunundan kaçıyor. İkramiyelere muhalefetin istediğini veremiyorsanız sizler 5-6 yüz gibi bir rakamı da veremiyorsunuz. Beyler siz size oy vermekten başka ne yaptık. Bizler sizin atanız sayılırız. Atalarını aç bırakan bizden değildir diyen yüce yaratanı aklınıza neden getirmiyorsunuz. Emekliyi dulu yetimi aç bırakanları Allah bildiği gibi yapsın.

Emeklilerimizin bir araya gelip toplanıp çay içecekleri bir mekanımız yok. Belediye Başkanımıza gittik. Belediye Başkanımız emeklilerimiz için lavuar alanına geniş bir emekli evinin yapılacağı müjdesini verdi. Başkanımıza teşekkür ederek sevinerek ayrıldık” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi