Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılında emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus olarak verilecek emekli ikramiyelerine dair açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, emekli olup fiilen çalışmayanlara tek seferlik 5 bin TL ikramiye ödemesi yapıldığı belirtildi.

10. Yılı etkinliklerle kutlandı 10. Yılı etkinliklerle kutlandı

Ayrıca, kapsam dışında tutulan emeklilerin de bu ikramiyeden faydalanması için bir çalışmanın başlatıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere yönelik bu özel ikramiye uygulaması hayata geçirildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı.”

Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ne eklenmesi için hazırlanan önerge, AK Parti Grubu'na gönderildi. Bu önerge, fiilen çalışmayan emekliler dışındaki emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesini içeriyor. Önerge, Meclis'te görüşülerek karara bağlanacak. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin