“Meclisin açılmasını beklemeye gerek yok, zam için talimat yeter”

“Temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan emeklilerin yakınması artınca hükümet düğmeye bastı” şeklindeki haberlere emeklilerden de yanıt geliyor. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak. Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" derken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise bakanlara emeklilere zam için talimat verdiği hükümet çevrelerinde konuşuluyor.

Bilindiği gibi Temmuzda yüzde 25'lik zammı kök maaşa göre alan emeklilerin bir bölümünün maaşları artmadı. Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kalmıştı.

Hastane önünde bıçaklı kavga:4 yaralı! Hastane önünde bıçaklı kavga:4 yaralı!

Son gelişmeler kapsamlına Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Meclis açıldıktan sonra emekli maaşlarına zam çalışmalarının başlayacağını söyledi. Yıldırım, "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" diyen Yıldırım, "Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" demişti.

Emekliler ise tüm bu gelişmelerin bir oyalama taktiği olduğunu belirtiyorlar ve “meclisin açılmasını beklemeye takatımız yok, zaten hükümetin bunu beklemesine de gerek yok” dediler. Cumhurbaşkanının alacağı bir karar ile kendilerine zamlı maaş ödenebileceğini öne süren emekliler “meclisin açılmasını bekleme taktikleri emeklileri uyutma taktiğidir, zam yapmak isteyen yapar, meclis açıldığında bu kez de görüşmeleri üç dört ay sürdürürler, bu işi yerel seçimlere denk getirirler, çünkü bizleri oy deposu olarak görüyorlar ama artık uyandık” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(Sermet AKSU)

Editör: Virda Şahin