IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği, Memur-Sen binasında gerçekleştirdiği bir toplantıyla emeklilere yapılan yüzde 25'lik zam oranını eleştirdi. Emekliler, bu zam miktarının adil olmadığını dile getirerek taleplerini ilettiler. Toplantıya Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve sendika üyeleri katıldı.

“SOSYAL BİR DEVLETİN GEREĞİDİR”

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamu görevlisi emeklisi demek, yıllarca hizmet eden ve devlete katkıda bulunan bir kişinin emeklilik sürecinde geçim derdi yaşamadan saygı görmeyi hak etmesidir. Emeklilik sadece devlete yük, sosyal güvenliğe maliyet ve hazineye gider olarak görülmemelidir. Bu süreç, yıllarca emek verilen, katkı sunulan, alın teri dökülen ve vergilerin eksiksiz ödendiği bir kazanımdır. Çalışırken elde edilen gelir ve verilen hizmetin karşılığında, emeklilik sürecinde insan onuruna yakışır bir ücretin verilmesi sosyal bir devletin gereğidir."

"Ülkemiz, insan odaklı ve değerlere dayalı yaklaşımıyla sosyal devlet ilkesini her zaman eksiksiz yerine getirmiştir. Devletimiz, sözlerini fiiliyata dökerek hiçbir sözün boşa çıkmasına izin vermemiş ve ekonomik krizler ve baskılara karşı çalışanları, emeği ve emeklileri koruyan düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu, en düşük emekli aylığı ve enflasyon üzerinde yapılan artışlar gibi düzenlemelerle çözüme kavuşturulmuştur."

“YAPILAN ZAM HAKKANİYET İLKESİYLE BAĞDAŞMIYOR”

"Yapılan zam hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmıyor! En düşük kamu görevlisi aylığının asgari ücretin altında kalması kabul edilemez. Kira ve emtia fiyatlarındaki artışlar, gelirlerden daha fazla yükselirken, en düşük emekli kamu görevlilerinin aylıkları da adil bir seviyeye getirilmelidir. Ayrıca, emekli aylıklarının hesaplanmasında göz ardı edilen Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Kanundaki mağduriyetler düzeltilmelidir. Çalışanlarla emekliler arasındaki büyük fark, sosyal güvenlik sisteminin çarpıklığını gözler önüne sermektedir."

EMEKLİ AYLIKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİLER!

"Emeklileri ezdirmek istemiyoruz! Emekli kamu görevlileri, aylık artışlarının masada belirlendiği ve sendikaların temsil yetkisi verilmediği bir sistemle karşı karşıya kalmıştır. Emekliler gelir düşüklüğünü ve geçim sıkıntısını torunlarına harçlık verirken, market alışverişi yaparken hissetmek istememektedir. Amacımız, geçmişte önemli katkıları olan kamu görevlisi emeklilerini adil bir şekilde desteklemektir. Biz talep etmedikçe, kabul edilemez rakamların kararlaştırıldığı bu düzenleme devam etmektedir. Emekli aylıklarını iyileştirmek ve toplumsal huzuru sağlamak için gereken düzenlemelerin yapılması gerekmektedir."

“DÜZENLENMESİ GEREKMEKTEDİR”

"Büyük ve Güçlü Türkiye emeklilerine hak ettikleri aylıkları verecektir. Emekli kamu görevlilerini mağdur etmeyecek düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Emeklilerin sesini duyurmak için Memur-Sen'in önemi büyüktür. Bu nedenle, emeklilere yönelik atılan adımların devam etmesi ve Kanun Teklifi'nin emeklilerin refahını iyileştirecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir." /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-07-11-at-12.26.03

Editör: Murat Barutçu