Emekli Öğretmen Aydın Yılmaz’ın kişisel resim sergisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çaycuma Belediyesi giriş katında açılıyor.

Çaycuma Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Emekli Öğretmen Ressam Aydın Yılmaz’ın kişisel resim sergisini açıyor. Çaycuma Belediyesi hizmet binasının giriş katında açılacak sergi, Yılmaz’ın 52 adet resminden oluşuyor. 24 Kasım günü saat 14.00’de açılışı yapılacak sergi 27 Kasım akşamına kadar gezilebilecek.

BİRÇOK ÖDÜLÜ BULUNUYOR

1946 Zonguldak doğumlu olan Ressam Aydın Yılmaz, bulunduğu bölgenin doğal güzellikleriyle kaybolmaya yüz tutan mekânların geçmişe ait görsellerinden yaptığı resimlerle tanınıyor. Manzara, portre, hat yazıları, bezeme, süsleme gibi çok yönlü çalışmalar yapan Yılmaz yaşamını halen Alaplı’da sürdürüyor. Gölköy İlk Öğretmen Okulu mezunu olan Yılmaz’ın birçok yarışmada ödülü bulunuyor.

SERGİMİ GELECEĞİN PARLAYAN YILDIZI ÇAYCUMA’DA AÇMAK İSTEDİM

Çaycuma'da hırsızlık zanlıları yakalandı! Çaycuma'da hırsızlık zanlıları yakalandı!

Açılacak sergiye ilişkin bilgiler veren Ressam Aydın Yılmaz, “Cumhuriyetimizin 100. yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açacağım sergimi, şirin, çok düzenli ve tertipli, aynı zamanda her türlü sosyal aktivitenin yapıldığı, Avrupa şehirlerini aratmayan, geleceğin parlayan yıldızı olarak gördüğüm Çaycuma ilçemizde açmağa karar verdim. Öğretmenler Günü çok önemli, zira Cumhuriyet meşalesini ellerinde tutarak, cehaletle savaşta en büyük mücadeleyi verip toplumumuzu aydınlatan öğretmenlerdir.” dedi.

HERKESİ SERGİME DAVET EDİYORUM

Yılmaz açıklamalarını,  “İşte bu nedenle aynı zamanda kendim de öğretmen oluşumdan dolayıdır ki, sergimi 24 Kasım’da öğretmenlerin anısına açıyorum. Amacım bölgemizde bakıp da göremediğimiz doğal güzelliklerin tanıtımını sağlamak, aynı zamanda izleyici olan gençlerimizin ilgilerini çekerek, bu sanatı sevdirmektir. Sergime sanatseverleri, öğretmen ve öğrencileri davet ediyorum.” diyerek tamamladı. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu