Birinci Amatör Küme Merkez grubunda 2021-2022 sezonu şampiyonu Elvanpazarcıkspor oldu. Kırmızı-Beyazlı takım, Play-Off etabında final niteliği taşıyan maçta İnağzıspor’u 4-2 yendi.

2018 yılında kurulan, 2019-2020 sezonunda yeşil sahalarda boy göstermeye başlayan Elvanpazarcıkspor, mücadele ettiği Birinci Amatör Küme Merkez grubunda müthiş bir sezon geçirdi. Muttalip Özdemir’in antrenörlüğünde 7 takımlı grupta oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgisiz unvanla Süper Amatör Lige yükselme play-off grubuna çıkan Elvanpazarcıkspor, burada İnağzıspor, Capeti Merkez Atölyesispor ve Tersanespor’la çekişti.

İlk maçta Tersanespor’u 2-1, ikinci maçta Capeti Merkez Atölyesispor’u 4-2 mağlup eden Elvanpazarcık temsilcisi, bugün Fener sahasında final niteliği taşıyan maçta İnağzıspor’la karşılaştı. Emir Kılıçarslan, Deniz Kardaş ve Atakan Yüzlü hakem üçlüsünün görev yaptığı karşılaşmaya iki takım taraftarı büyük ilgi gösterdi. Meşale ve konfetilerle maç öncesi takımlarını desteklerin taraftarların görsel şovu, karşılaşmanın ambiyansına ambiyans kattı. Ayrıca güzel havayı fırsat bilerek Fener sahasındaki yerini alan futbolseverlerle birlikte 90 dakika mücadelesi 500’ün üzerinde kişi önünde oynandı.

90 dakikası büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Ozan Topçuoğlu, Emre Taşçı (2) ve Yasin Kocasoy’un golleriyle Elvanpazarcıkspor kazandı. Şampiyonluk ipini göğüsleyen kırmızı-beyazlı takım, ayrıca sezon başından bu yana 15’inci maçını yenilgisiz tamamlayarak şampiyonluk başarısını “namağlup” unvanla taçlandırdı.

Karşılaşmanın ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen törende kupayı havaya kaldıran Elvanpazarcıksporlu futbolcuların coşkusu görülmeye değerdi. Futbolcuların sevincine teknik ekip, yönetim kadrosu ve taraftar da ortak oldu. Saha içinde dakikalarca büyük sevinç yaşayan şampiyon takımın bu sevinci Fener sahasında kupa turuyla son buldu.

15 maçlık maratonun ardından gelen şampiyon üzerine lig atlayan Elvanpazarcıkspor, 2022-2023 sezonunda beldeyi Süper Amatör Ligde temsil edecek. Kurulduğu günden bu yana futbolseverlerin sempatisini kazanan takım, ilk kez mücadele edeceği ligde asansör takım olmak istemiyor. Kırmızı-Beyazlı yönetim, Elvanpazarcık Belediyesi ve sponsor destekleriyle iyi bir kadro yapılanmasına gidip, yerel düzeyde en üst seviye liginde kalıcı olmak istiyor.

Çaycuma grubunda ise Sefercikspor ile Gökçebeyspor 1-1 berabere kaldı. 7’şer puanlı iki takım, statü gereği önümüzdeki hafta bir maç daha yapacak. 

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi