Zonguldak’ta hafta sonu etkili olan fırtınanın ardından kentin bir çok noktasında elektrik arızası meydana geldi. Yaşanılan sorun nedeniyle çok sayıda vatandaş elektriksiz kaldı.

Merkeze bağlı Tepebaşı Mahallesi’nde de elektrik telleri koptu. Kısa sürede yapılabilecek bir arıza olmasına rağmen ekiplerin gerekli çalışmaları yapmaması tepkiye neden oldu.

Cumartesi akşam saatlerinden itibaren  elektriksiz kalan ev sahibi Ahmet Şahin, ilk etapta fırtına nedeniyle durumu normal karşıladıklarını ancak daha sonra ekipleri arayarak durumu hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Ahmet Şahin’in talebi karşısında 40 dakika sonra belirtilen mevkiye geleceklerini söyleyen ekipler olayın üzerinden üç gün geçmesine rağmen arızayı gidermediler.

“Geç o zaman kendin yap!”

Bölgede arıza tespiti nedeniyle belirtilen ikametin önünden geçerken vatandaşın talebi ile karşılaşan ekipler, çeşitli bahanelerle arızayı gidermediler. Duruma tepki gösteren Ahmet Şahin ise “Bırakın o zaman ben yapayım” dedi. Ekiplerin ise “Geç o zaman kendin yap” ifadesini kullandığı iddia edildi.

“Faturamızı ödemediğimiz zaman elektriği kesiyorsunuz”

Ahmet Şahin yaşadığı mağduriyet ile ilgili  yaptığı açıklamada, “Faturamızı ödemediğimiz zaman hemen elektriği kesiyorsunuz. Açma kesme bedeli istiyorsunuz bizden. Bir de size biz vergi veriyoruz. Herşeyinizi yapıyoruz. Ama bize de yazık. Şu iki tane tel bağlayamamanın nedeni nedir? Ayıp yani. Ben kendim bağlayacağım ama komşular bana izin vermiyor. Ben şikayetçiyim. Yarın mahkemelerde uğraşacağım.” İfadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin ilk vilayetinde 19 Mayıs coşkusu! Cumhuriyetin ilk vilayetinde 19 Mayıs coşkusu!

/Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-11-21-at-20.15.17

Editör: Murat Barutçu