Birinci Amatör Küme'den Süper Amatör Lige yükselen 3'üncü takım Beycuma Cezaevispor oldu. Genel Menajer Mustafa Aydın'ın sezon başında oluşturduğu, devre arasında takviyelerle güçlendirdiği Beycuma ekibi, Play-Off final ilk ayak maçında 3-2 yendiği Üzülmezspor'la, ikinci ayak maçında bu defa 1-1 berabere kalarak ikili averaj üstünlüğüyle hedeflediği şampiyonluğa ulaştı.

Fener sahasında ilk yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona eren 90 dakika neticesinde mutlu sona ulaşan Mustafa Aydın ve öğrencileri, kupayı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir'in elinden alarak havaya kaldırdı. 

28 maçlık uzun soluklu maratonu şampiyon unvanla tamamlayan Beycuma Cezaevispor, 2023-2024 futbol sezonunda Süper Amatör Ligde mücadele edecek.

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Bilindiği üzere Play-Off A ve B grubunda kısa bir süre oynanan final maçlarında, Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği ile Gökçebeyspor, Süper Amatör Lige yükselen ilk iki takım olmuştu.

AYDIN'DAN PEŞ PEŞE İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

Öte taraftan, Beycuma Cezaevispor'da sezon başında Genel Menejar olarak görev gelen Mustafa Aydın, peş peşe ikinci şampiyonluk gururu yaşıyor. Amatör futbol sektörünün tecrübeli ismi, geçen sezon Elvanpazarcıkspor'u Birinci Amatör Küme'den Süper Amatör Lige çıkarmıştı.

Bu sezon aynı başarıyı Beycuma Cezaevispor'da tekrarlayan Aydın, böylelikle genel menajerlik alanında kariyer zirvesi yaptı.

Aydın'ın yanı sıra kaptan Emre Taşçı da kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi. 10 numara, geçen sezon Elvanpazarcıkspor'da kupa sevinci yaşamış, daha önceki sezonlarda da sayısız kupa kazanmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ