Zonguldak İlkokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Eko-Okullar Timi, projesi eylem planı dahilinde etkinlik düzenledi.

Zonguldak İlkokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Eko-Okullar Timi, projesi eylem planı dâhilinde etkinliklerine devam etmekte. Proje konusunun genel kapsamı, öğrencilere çevreyi koruma ve doğa bilinci kazandırarak “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” hakkında bilgi aktarımı sağlanarak farkındalık oluşturmak.

Bu kapsamda, çevre konulu belirli gün ve haftalar proje timi tarafınca farklı etkinliklerle kutlamaktadır. Mart ayı içinde “Orman Haftası;21 Mart Bahar Bayramı(Nevruz) ve 22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri merkeze alınarak bilinçlendirme çalışmaları düzenlenmiştir. Projede yer alan farklı zümrelerin, sınıf düzeylerine uygun yaptığı çeşitli çalışmalarla etkinlikler zenginleştirilmiştir.

Okulun, Eko-Okullar Proje Timi,22 Mart 2023, 09.30-10.30 saatleri arasında, okulun idaresi öncülüğünde, sağlıklı bir yaşam için temiz bir çevre ve sağlıklı bir bedene sahip olmanın önemine dikkat çekme etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe, okul idaresi öncülüğünde, Eko-Okullar Öğretmen ve Öğrenci Timi katılımlarıyla, “Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Tesisi Akademi Cafe Bahçesi” ne yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenciler yaptıkları yürüyüş ile temiz havada spor yaparak, yapay çevre içerisinde yer alan doğal yaşam alanlarını inceleme imkânı bulmuşlardır. Ayrıca doğal yaşam alanlarının korunmasında her bir ferdin görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini ve bu bilinçle doğayı korumanın önemini kavratmayı hedefleyen bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Haber Merkezi

eko su (2)

Editör: Seçkin