Zonguldak

Ekmek parası böyle yandı: Vatandaşın yardımına esnaf koştu!

Zonguldak Mithatpaşa Mahallesi Doğramaca Sokak’ta bir vatandaşa ait kartonlar bir anda alev aldı. Kısa süre içerisinde dumanı tüm sokağı saran alevler, esnafların yardımı ile söndürüldü.

Abone Ol

Zonguldak'ın merkezine bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nde, bir vatandaşa ait kartonların bir anda alev almasıyla paniğe neden olan bir yangın yaşandı. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki esnafların yardımıyla kontrol altına alındı.

Olay, saat 17:45 sularında Doğramacı Sokak'ta meydana geldi. Geçimini karton toplayarak sağlayan bir vatandaş, sokak üzerine bıraktığı atıklarını terk ederek başka bir işle uğraşmak üzere ayrıldı. Ancak döndüğünde, kartonlarının alevler içinde olduğunu gördü, büyük bir şok yaşadı.

Kartonlardan yükselen yoğun dumanlar kısa sürede sokak boyunca yayıldı. İlk müdahaleyi çevredeki iş yerlerinden kova taşıyan vatandaşlar yaptı, ancak yangını kontrol altına alamadılar. Bunun üzerine hortumlarla yangına müdahale edilmeye çalışıldı.

Yaklaşık 15 dakikalık bir çaba sonrasında, çevredeki vatandaşlar kartonların bulunduğu aracı devirerek yangını kontrol altına aldılar. Bu arada yangını gören ve yangından etkilenen vatandaş ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Olayın nedeni henüz belirlenemezken, yangının başka bir şahıs tarafından kasıtlı olarak mı çıkarıldığı ise araştırılıyor. Yangın, hızlı müdahale sayesinde daha büyük bir felakete dönüşmeden kontrol altına alındı.