Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, İŞKUR tarafından okullarda görevlendirilen hizmetlilerin 15 Haziran itibari ile sözleşmelerinin bittiğine dikkat çekerek “2 Temmuz’a kadar okullarda temizliği kim yapacak” dedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, açıklamasına şöyle devam etti:

SAĞLIKLI BİREYLERE İHTİYACIMIZ VAR

“15 Haziran’dan sonra eğitim- öğretim devam edecek, eğitim-öğretimin ailenin isteğine bağlı olarak devam etmesi de söz konusu. Tabi burada çocuklarımız bir taraftan eğitim-öğretimden bir önceki konuya bağlı olarak uzak kalırken, çocuklar çocuklarını da yaşayamadılar. 1-2 senedir oyun bahçesi, arkadaşlarını görmeyen çocuk var. Dolayısı ile bunların sosyal gelişimi ve kişisel gelişimleriyle alakalı da inşallah ileride büyük problemler yaşamayız. Yani Bakanlığımız burada bir telafi eğitiminden bahsetse de, bu eğitim-öğretime yönelik veya bilgi açığını kapatmaya yönelik bir çaba değil yalnızca. Çocuklarımızın psikolojisini düzeltme, oyun imkanları yaratma bir anlamda onların kişisel gelişimlerine katkı sunma anlamında yapılan bir çaba bu. Çocuklarımızın her şey bilgi değil, oyuna da ihtiyacı var. Evet, bilim adamına ihtiyacımız var ama sağlıklı bireylere de ihtiyacımız var. Hatta birinci derecede sağlıklı bireylere ihtiyacımız var. Onun için bu programın da ben amacına ulaşmasını diliyorum. Düşünce olarak pozitif olarak değerlendiriyorum.

MÜDÜR KAÇA BÖLÜNSÜN?

Bir başka konu da biliyorsunuz okullarımızda İŞKUR’dan çalışanlarımız var. Okul başlamadan önce bunların ihaleleri yapılıyor, yaklaşık 10 ay gibi bir süre çalışıyor ve asgari ücret alıyorlar. Bunların 15 Haziran itibari ile sözleşmeleri bitiyor. 15 Haziran’dan sonra 2 Temmuz’a kadar sürecek. Temizlik yok yani bu insanlar ne yapacaklar. Bir; bu insanlar ne yapacaklar iki; bu okullar ne olacak. Temizliği nasıl sağlayacağız. Bunların planlaması yapılırken, yani en azından eğitim-öğretim başlamadan 15 gün evvel, eğitim-öğretim bittikten sonra da en az 15 gün sonrasına bunların ihaleleri ve çalışmaları yapılırsa bir anlamı olur. Yoksa başlarken geç başlıyor, birde Pandemi dönemini de göz önüne alın. Burada bir çelişki söz konusu. Yetkililerin ben buradan dikkatini çekmek istiyorum. Bu ihaleyi yaparken, 10 ay yerine 11 ay yapın. Onun için eğitim çalışanlarını yarı yolda bırakmayın. Sonra da okullara idareciler geliyor. Şurası eksik, burası kötü niye böyle? Müdür ne yapacak. Kaça bölünsün müdür. Dolayısı ile herkes üzerine düşeni yapsın. Bu durumu biz eksik buluyoruz. En azından uzatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu planlarken baştan böyle planlamak lazım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi