Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, çocuklarımızı eğitimin dışında bırakamayız ama eğitimi örgün eğitim modeli dışında bir süreliğine erteleyip uzaktan eğitimle devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.

Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye’nin, Zonguldak’ın değil dünyanın başının belası bir virüsle uğraşıyoruz. Böylesine bela bir virüsle uğraşırken uzaktan eğitime geçmenin bakanlık noktasında doğru bir karar olduğuna inanıyoruz. Bu süreçte bir çocuğumuzun burnu kanayacak olsa bunun hesabını veremeyiz. Bu kapsamda okulların tatil edilmesini sonuna kadar destekliyoruz. Bu süreçte idareci arkadaşlarımız özellikle okulların hijyen ve temizliğine daha çok önem veriyorlar. Özellikle Eren Enerji Meslek Lisemize teşekkür etmek istiyorum. Çatalağzı Beldemizde kurulan Eren Enerji Meslek Lisemizin ‘Er-Kim’ ismiyle üretmiş olduğu hijyen malzemeleriyle sadece Zonguldak’ta değil Türkiye’nin her tarafında pazarlamaya başlamıştır. Bütün okullarımızda hijyen çalışmaları başladı. Kamu Kurumlarımızın tamamında hijyen çalışmaları devam ediyor. Bu süreç ne zaman biteceği belli olmayan bir süreç. Dolayısıyla bizlerinde artık örgün eğitimden uzaktan eğitime geçilmesi kesin olduğu gözüküyor. Çocuklarımızı eğitimin dışında bırakamayız ama bu eğitimi örgün eğitimi modeli dışında bir süreliğine erteleyip uzaktan eğitimle devam ettirmemiz gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi