Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla Zonguldak il genelinde farklı eğitim kademeleri ve okul türlerinde 18.402 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti veriliyor. Okulöncesi eğitim, taşımalı eğitim, özel eğitim kapsamındaki öğrenciler ve okul pansiyonlarında kalan öğrenciler yemek hizmetinden yararlanıyor.

Öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmeti ile ilgili değerlendirme yapan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Zonguldak geneli 3 Öğretmenevi mutfağı,4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfağı,1 Halk Eğitimi Merkezi mutfağında taşıma kapsamındaki öğrencilerimizin öğle yemekleri hazırlanıyor.19 Pansiyonlu okulumuzun pansiyon mutfaklarında da parasız yatılılık hizmetinden yararlanan öğrencilerimizin yemeği yapılıyor” dedi.

Aldoğan açıklamasında, “Ülkemizin yarınları, aydınlık geleceğimiz sevgili öğrencilerimizin yemekleri, okul ve kurumlarımızın mutfaklarında özenle hazırlanıyor. Büyüme ve gelişme çağında olan öğrencilerimiz için, obezite ile mücadele, yeterli-dengeli ve sağlıklı beslenme, hareketli yaşam unsurları da dikkate alınarak enerji ve besin öğesi gereksinimlerini karşılayacak şekilde, kalite ve hijyen standartlarını sağlayarak yemekler özenle hazırlanmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığımızın sağladığı imkanlarla 16.000 taşımalı öğrencimize,282 okulöncesi öğrencimize,560 özel eğitim öğrencimize,1560 okul pansiyonunda kalan öğrencimize il geneli toplamda 18 bin 402 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti veriliyor. Pansiyonlu öğrencilerimiz üç öğün bu hizmetten yararlanıyor. Bakanlığımız kapsayıcı bir yaklaşımla eğitimde fırsat eşitliğini odağına alarak dezavantajlı durumları ortadan kaldırarak sunduğu imkanlarla velilerimizin ve öğrencilerimin memnuniyetlerini sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in belirttiği üzere; Bakanlığımız öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla şartlı eğitim yardımı, öğrenci bursları, taşımalı eğitimde ücretsiz yemek imkânı, ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynak kitaplar gibi çok sayıda projeyi kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımız bu kapsamda yaptığı çalışmalar sonucunda ücretsiz yemek yiyen öğrenci sayısını 1,5 milyondan 1 milyon 800 bine çıkardı.

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer, Ücretsiz yemek programı kapsamını sürekli artırmayı hedeflediklerini ifade ederek 2023 yılında bu sayıyı 2,5 milyona çıkaracaklarını ve burada okul öncesine ağırlık vereceklerini belirttiler. Buradan hareketle ilimiz Zonguldak’ta 2023 yılında daha fazla öğrencimizin Bakanlığımızın sunduğu ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacaktır. Öğrencilerimize bu hizmetlerin ulaştırılmasında sıralı görev alan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımızı sunuyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi