17 Nisan 1940 yılında, Hasan Ali Yücel`in Milli Eğitim Bakanlığı ve İsmail Hakkı Tonguç`un önderliğinde kurulan Köy Enstitülerinin 84. kuruluş yıl dönümü Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin düzenleyeceği bir programla kutlanacak.

17 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 17.30’da Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği binasında yapılacak olan kutlamaya Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler de katılacak. Açılış konuşmasıyla başlayacak etkinlikte “Fotoğraflarla Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü Mezunu Öğretmenler” başlıklı sinevizyon gösterimi yapılacak. “Politikanın Kurbanı: Köy Enstitüleri” adlı belgeselin gösteriminin ardından Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler konuşacaklar. Kutlama etkinliği şiir ve müzik dinletisi ile sona erecek.

Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı! Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı!

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden yapılan açıklamada, "Köy Enstitülerinin ilerici, demokrat ve aydınlanmacı geleneğine sahip çıkıyoruz. Toplumcu eğitim felsefesinin daha da geliştirilerek, tüm eğitim kurumlarında uygulanmasını savunmaya devam edeceğiz" denildi.

Whats App Image 2024 04 15 At 13.01.00

Kaynak: Haber Merkezi