Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Eğerci köyüne eczane açılması isteniyor.

Eğerci köyü muhtarı Satılmış Gerim, Eğerci köyüne bağlı 23 muhtar adına yaptığı açıklamada, “Eğerci bölgesi Bolu ve Köroğlu dağları ile çevrili orman bölgesidir. Yöremiz coğrafi yapısı, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından av turizminin gelişmesine elverişli konumdadır” dedi.

Gerim açıklamasında, “Köyümüz Devrek İlçemize 28 Kilometre olup Eğerci bölgemiz 23 köyden kurulmuştur.  Yöremizde Dağcılık, Yayla, Kış, Av Turizmi, Yaban Hayatı gelişmiş bir bölgedir. Bölgemiz tarihi dokusuyla dikkat çeken bir bölgedir. Tarihi dokusu henüz keşfedilmemiştir. Kaleleri, Tarihi Camileri ve Kervan yolları toplumun hafızasında dillendirilmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bölgemizdeki köyler ve köyümüz Osmanlı döneminden kalan bir köylerdir. Köyümüz 1928 yılından beri aynı adı taşımaktadır. 1958 yılında Nahiye unvanını alarak Nahiye Müdürü atandı. 30 Aralık 1985 tarihinde belediye statüsü alarak belediyeye dönüşen kasabanın nüfusunun 2000 kişinin altına düştüğü için 2013 yılında kapanma kararı verilerek, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren köy statüsüne dönüştürülmüştür. Eğerci Beldemize 23 köy bağlı idi. Köyümüzde 1 karakol mevcut olup, 20 kadrolu asker aileleri ile birlikte ikamet etmektedirler. Köyümüzde 1 adet Sağlık ocağı faaliyet göstermektedir.

Eğerci Bölgesinde Yazıcık Orman İşletme Müdürlüğü vardır. Hala 8 Bölge şefliği faaliyet göstermektedir. Ayrıca Köprübaşı, Çal Dere, Karadere, Kurdeşe, Manzut ve Aksu Şeflikleri de değişik yerleşim yerlerinde faaliyetlerine devam etmektedirler. Köyümüzde Aksu ve Manzut Bölge şeflikleri vardır. 7 km yakınında da  Kurdeşe Bölge Şefliği bulunmaktadır. Şu anda köyümüzde İlkokul, Ortaokul ve bir öğrenci yurdu mevcuttur. Eğerci Beldemizde belediye döneminde devletimizin bütün kurumları mevcuttu. Her geçen gün değerlerimizi kaybetmekteyiz. Eczanemiz vardı, geçen yıl kapandı. Köyümüz ile birlikte 23 köy Eğerci’mize gelerek alış veriş yapmaktadır. Sağlık, eğitim ve diğer işlerini karşılamaktadırlar. Köyümüze (Eğerci’mize) eczane açmak isteyen yada ticaret yapmak isteyen kişilere 23 Muhtar adına kefilim. Her türlü desteği veriyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin