Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu’nun depremzede vatandaşlara yardım amaçlı oynadığı dostluk maçı, tüm Türkiye’ye örnek oldu. Yıllardır sadece futbol üzerinden sürdürülen gerginliğe son veren iki komşu kulübün, 22 Şubat Çarşamba günü karşı karşıya gelmesi Türk spor kamuoyunda geniş yer buldu. Ulusal televizyon ve spor kanalları, gerginliği bırakıp dostluğu ön planda tutarak depremzedeler için karşılaşan iki kulüp ve taraftardan övgüyle bahsetti.

TRT Spor yorumcusu Hayri Ülgen canlı yayınlanan “Hedef Süper Lig” programının bir bölümünde, Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu’nu konu aldı.

Birlik-beraberliğe örnek gösterdiği karşılaşmaya ilişkin olarak Ülgen, “Bazı kulüpler depremzedelere yardım amaçlı karşılaşıyorlar. Bunları duyunca çok seviniyorum. Buna örnek maçlardan biri de Zonguldak ile Karabük arasında. Karabük biliyorsunuz ki Zonguldak’ın ilçesiydi. 15-20 yıldır husumetli iki takımdan bahsediyoruz. Futbol takımlarının yanı sıra birbirlerinin maçına gitmeyecek kadar kavgalıydılar. Duydum ki depremzedeler yararına karşılıklı iki maç oynayacaklarmış. Buradan hem Zonguldak, hem Karabük taraftarını kutluyorum. Bundan böyle birlik olalım, tek yürek olalım” ifadelerinde bulundu.

Ezeli rakip olmalarına rağmen ebedi sürecek dostluğun temelini atan Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu, 26 Şubat Pazar günü ikinci kez karşılaşacak. Geliri yine depremzedelere bağışlanacak ikinci maça, bu kez Karabük İdmanyurdu ev sahipliği yapacak. Saat 14.00’te Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’ndaki karşılaşmanın biletleri, ev sahibi kulüp taraftarın satışa çıkarıldı.

Metin Türker Spor Tesisleri, Karabük Turkcell Yankı İletişim, Safranbolu Turkcell Yankı İletişim’den satılan biletlere, maç günü gişelerden de ulaşılabilecek.

Ayrıca 23 Şubat’ta Kemal Güneş Caddesi Eski Belediye önünde kurulan bilet standı, 25 Şubat Cumartesi günü akşama kadar satışlara devam edecek.

Karabük taraftarının yoğun ilgi gösterdiği biletlerden toplu halde alanların sayısı da bir hayli fazla. Toplu satışları kulübün sosyal hesabından tek tek yayınlanan kişi veya firmaların aldığı bilet sayısı şuana dek 4 bini buldu. Satışların bu hızla devam etmesi halinde satılan bilet sayısının 10 bini geçmesi bekleniyor.

Öte taraftan, 11 bin 378 kişi kapasiteye sahip Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı, Pazar günü Zonguldak Kömürspor taraftarının da tribündeki yerini almasıyla birlikte fuul dolu olacak.  

Depremzedeler yararına oynanacak anlamlı maçla birlikte tarihi günlerinden birini yaşayacak statta, ayrıca Zonguldak ile Karabük arasında Çarşamba günü temeli atılan dostluk ve kardeşlik daha da pekişecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

1-22-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ