Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklama E-ticaret sektörüne bomba gibi düştü. E-ticaret pazarında önemli bir yere sahip olan dünyaca ünlü alışveriş sitesi Trendyol hakkında soruşturma başlatıldı.

Resmi adı DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ olan Trendyol’un, 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. Maddelerini ihlal edip etmediğinin belirlenmesi için yürütülen soruşturma kapsamında şirket yöneticilerinin savunması istendi.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada Trendyol’a açılan soruşturma hakkında da detaylara yer verildi. 11 Temmuz 2023 tarihinde sözlü savunması beklenen Trendyol soruşturmasına şikayetçiler de katılabilecek.

Soruşturma kapsamında Trendyol’un sıralama algoritmasına müdahale ve veri kullanımı gibi çeşitli yollarla, kendi satıcılık faaliyetine avantaj sağlayıp sağlamadığı, algoritmalara müdahale ile pazar yerindeki satıcılar arasında ayrımcılık yapıp yapmadığı incelenecek. (Haber Merkezi)

Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi! Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi!

Akın Kaçmak olayında yeni gelişme:  Mahalleyi terk ediyorlar! Akın Kaçmak olayında yeni gelişme: Mahalleyi terk ediyorlar!

Gerilim Dolu Sekiz Kadın ayakta alkışlandı Gerilim Dolu Sekiz Kadın ayakta alkışlandı

Öfkeli damat 'onun evini yakacağım' dedi. Ev yanıncada gözaltına alındı Öfkeli damat 'onun evini yakacağım' dedi. Ev yanıncada gözaltına alındı

Ereğli'de küçük Muhammet büyük bir yangını önledi Ereğli'de küçük Muhammet büyük bir yangını önledi

Editör: Murat Barutçu