Düzce Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yıl Sonu Sergisi düzenlenen törenle açıldı.
Programa Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
21 ALANDA 2 BİN ESER SERGİLENİYOR
Sergide kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı yaklaşık 2 bin eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Tığ örücülüğü, filografi, kağıt rölyef, bitkisel örücülük, resim, geleneksel naht, takı tasarımı, tezhip, çini, seramik, kırkyama, nakış, ahşap boyama, giyim, ev tekstili, gümüş kazaz, aşçılık, pastacılık, arıcılık ve kuaförlük gibi 21 farklı alandaki çalışmalar büyük ilgi gördü.
600 KURS AÇILDI, 13 BİN 400 KURSİYER YARARLANDI
Düzce Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca merkez, mahalle ve köylerde yaklaşık 600 kurs açıldığı belirtildi.
Bu kurslardan yaklaşık 13 bin 400 kursiyerin faydalandığı ifade edildi.
HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN GÜCÜ SERGİLENDİ
Sergi, hayat boyu öğrenme kültürünün yaygınlaştırılması ve kursiyerlerin ürettikleri eserlerin vatandaşlarla buluşturulması açısından önemli bir organizasyon olarak değerlendirildi.
Ziyaretçiler, farklı branşlarda hazırlanan eserleri inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.




