Düzce'de suda yüzde 54 kayıp ve kaçak var
Düzce'de suda yüzde 54 kayıp ve kaçak var
İçeriği Görüntüle

Düzce Belediyesi, Ramazan ayında sosyal belediyecilik çalışmalarına hız verdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ihtiyaç sahiplerinin yanında olurken çölyak hastaları için de özel gıda kolileri hazırladı.

Buğday unu içeren gıdaları tükettiklerinde sağlık sorunu yaşayan çölyak hastaları için hazırlanan kolilerin dağıtımına başlandı.

150 Hastaya Ulaştırıldı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte il merkezi, 7 ilçe ve 2 belde genelinde toplam 150 çölyak hastasına özel gıda paketleri hazırlandı. Glutensiz ve düşük proteinli olmak üzere iki ayrı şekilde hazırlanan koliler, hastalara teslim edildi.

Kolilerde; glutensiz ekmek unu, kek ve pasta unu, makarna, ekmek, bisküvi, gofret, mısır gevreği, kraker ve çikolata gibi ürünler yer aldı.

Başvuru Yapanlara da Teslim Ediliyor

Glutensiz gıda kolileri, müdürlük kayıtlarında yer alan hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor. Ayrıca doktor raporuyla başvuruda bulunan çölyak hastalarına da koli teslimatı yapılıyor.

Kaynak: İHA