Cumayeri Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı belli oldu! Cumayeri Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı belli oldu!

Düzce emniyeti adak kesti Düzce emniyeti adak kesti

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Düzce Üniversitesi MYO Müdürleri ile öğretim elemanları katıldı.

Rektör Yardımcısı İlhan Genç, 3+1 adıyla tanımlanan programın, Türkiye’de 50 civarında üniversitede uygulandığını belirterek Düzce Üniversitesi’nde de hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Programın nasıl ifa edildiğini öğrenmek, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin tecrübelerinden yararlanmak adına bu paneli düzenlediklerini dile getiren Genç, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışın ardından programın panel bölümüne geçildi. Oturum başkanlığını İlhan Genç’in üstlendiği panelin ilk konuşmasını, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Ali Etem Gürel gerçekleştirdi.

Düzce MYO özelinde mesleki eğitim gerekliliği başlıklı sunumunda Gürel, 80’in üzerinde işletme ziyareti gerçekleştirdiklerini, sektör-üniversite iş birliği için gerekli altyapıyı oluşturduklarını bildirdi. Ayrıca stajlarla ilgili 400’ün üzerinde öğrenciyle anket yaptıklarını, İç Değerlendirme Raporlarını incelediklerini, 11. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nda konuyla ilgili özel oturum düzenlediklerini söyleyerek, değerlendirmeler sonucunda 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli’ni Düzce Meslek Yüksekokulu’nun 48 yıllık birikimiyle harmanlayarak uygulamak istediklerine vurgu yaptı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, “+1 Uygulamalı Eğitim Modeli” başlıklı konuşmasında, ekonomik kalkınmada ve istihdamda anahtar kavramın nitelikli iş gücü olduğunun altını çizdi. Uygulama becerisine sahip nitelikli insan yetiştirmek için iş dünyasıyla ortak hareket etmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, bu kapsamda 2011 yılından itibaren öğrencileri iş dünyası ile birlikte uygulamalı eğitimle yetiştirmek için +1 Eğitim Modeli’ne geçtiklerini sözlerine ekledi. Ticaret odaları, meslek örgütleri ve organize sanayi bölgeleri ile toplantılar yaptıklarını, iş dünyasıyla nitelikli iş gücünü beraber tasarladıklarını ifade eden Prof. Dr. Özkan, örnek ders planlarını da paylaşarak, ön lisanstan yüksek lisansa kadar tüm programlarda bu modeli uyguladıklarını belirtti.

Panelin son konuşmacısı olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Vural ise +1 Uygulamalı Eğitim Modeli’nin uygulama aşamaları, dayanakları, sayısal verileri, memnuniyet anketleri, sektör buluşma günleri hakkında bilgiler aktararak programa katkı sağladı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden program, teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi. İHA

DUZCE 741 (2)

DUZCE 741 (1)

Editör: Virda Şahin