Düzce Yahya Kemal Kitap Köşkü Kütüphaneler Haftası’nda Coştu
Düzce Yahya Kemal Kitap Köşkü Kütüphaneler Haftası’nda Coştu
İçeriği Görüntüle

Düzce Üniversitesi’nde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, “Sürdürülebilir Orman, Güçlü Endüstri: Türkiye’nin Ahşap Geleceği” paneliyle kutlandı. Etkinlik Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Katılımcılar ve Konuşmacılar

Programa, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın, TORİD Üyesi Cenk Cenkci, SOYDER Genel Sekreteri Furkan Gültekin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dekan Aydın, 21 Mart’ın 1971’den beri Ormancılık Günü olarak kutlandığını ve fakültenin hafta boyunca çeşitli etkinlikler planladığını söyledi.

Sürdürülebilir Ormanlardan Güçlü Endüstriye

SOYDER Genel Sekreteri Furkan Gültekin, sürdürülebilir orman yönetimi ve Pefc belgesi ile belgelendirmenin faydalarını anlattı. Ahşap yapı malzemeleri, marka kullanımı ve eğitim süreçlerine dair bilgiler paylaştı. Öğrencileri denetçi sınavına katılmaya davet etti.

Ahşap Sektörüne Yönelik Öneriler

TORİD Üyesi Cenk Cenkci, ahşap sektörünün güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirerek yapısal ahşap üretimindeki gelişmeleri aktardı. Deprem bölgesi gerçeği dikkate alınarak, kamu desteğiyle ahşap binaların teşvik edilmesi ve markalaşmaya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA